Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć školovanju sina

Kosor posjetila obitelj policajca kojeg je ubio Korade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor posjetila je u Karlovcu, u povodu Mađunarodnog dana obitelji, 15. svibnja, obitelj policajca Marija Kusanića, koji je poginuo prije dvije godine na zadatku.

Kod obitelji Kusanić bili su s premijerkom i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, ministar obrane Branko Vukelić i načelnik Policijske uprave karlovačke Josip Ćelić. Premijerka je u izjavi za medije rekla kako treba podsjetiti javnost na činjenicu da mali Maro nema oca, jer je stradao radeći svoj iznimno težak i važan posao.

Vladina Zaklada koju vodi Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti 'Hrvatska za djecu' otvorit će štednu knjižicu za njegovo školovanje, a iznos će odrediti Upravni odbor Zaklade, kazala je Kosor. Blanka Kusanić je rekla da Maro lijepo i zdravo raste, da je materijalno zbrinut jer ima mirovinu po ocu, te da su oboje hrabri jer nisu zaboravljeni i imaju pomoć, kada god im zatreba, policijske jedinice Kobre, u kojoj je pokojni Mario radio.

Zatvorske kazne za izgrede

Policajac Marijo Kusanić ubijen je 3. travnja 2008. kod Velike Veterničke u akciji hvatanja umirovljenog generala Ivana Koradea, koji je iz vikendice u zaseoku Kosi zapucao na policajce i ubio 32-godišnjeg Marija Kusanića, nakon čega je počinio samoubojstvo. Za Koradeom se tragalo zbog četverostrukog ubojstva. Ministar Karamarko kazao je da su napadi na policiju vrlo česti i da policajci nisu dovoljno zaštićeni postojećim zakonima, ali da će se to promjeniti. Želimo da sankcioniranje napada na policajce uđe u kaznenu domenu, a ne da se, kao do sada napadi kvalificira kao prekršaj, rekao je Karamarko.

Za postrožavanje Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima Karamarko je kazao da će narednog tjedna Ministarstvo izaći s novim prijedlozima, a glavna novost bit će da će za izgrede biti predviđene zatvorske kazne. Karamarko je komentirao i presudu ubojici policajca Kazimira Dužnovića, koji je osuđen na 40 godina zatvora. 'Zadovoljni smo presudom jer je maksimalnom kaznom pravda zadovoljena, ali naravno da život mladog policajca ništa ne može vratiti', rekao je ministar Karamarko. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene