Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorila na prozivku

Kosor: Ponižavajuće je da predsjednik tako govori o radu Vlade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavila se polemika premijerke Kosor i predsjednika Josipovića.

Nakon što je predsjednik Josipović rekao da Kosor prezentira 'kukulele opciju', zato što samo kukaju, a ne rješavaju probleme građana, premijerka mu je odgovorila.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

'Ponižavajuće je da predsjednik Ivo Josipović na taj način govori o radu Vlade. Pozivam ga da mu moj gospodarski tim prezentira rezultate u gospodarstvu', rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Jadranka Kosor ustvrdila je kako je tužno da predsjednik Vladu koja je završila pregovore s EU i uspješno radi na velikim gospodarskim projektima i u borbi protiv korupcije kritizira na takav način i nastoji poniziti.

'Nismo posustali proljetos kada je predsjednik održavao konzultacije s jasnom tendencijom, a nećemo se obeshrabriti ni sada', rekla je premijerka Kosor, prigodom boravka u Svetoj Nedjelji.

Predsjednik nikako da prihvati podatke o gospodarskom jačanju Hrvatske niti o rastu BDP, industrijskoj proizvodnji i odličnoj turističkoj sezoni, već govori o zemlji jada, čemera i užasa i to nije dobro, ocijenila je Kosor.

Podsjetila je da je predsjednik Josipović nedavno bio s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom i rekla kako je sigurna da talijanski predsjednik nije rekao da gospodarski rast od 0,8 posto u Italiji, a kamoli u Hrvatskoj, znači da je to zemlja jada.

Predsjednik Josipović mora, i bilo bi dobro da sudjeluje zajedno s nama u ohrabrivanju gospodarstvenika i da mu ne promakne bilo koji pokazatelj o pozitivnim trendovima i novom padu nezaposlenosti, drži Kosor.

Dragovan je u Požegi bio kao čelnik 'kukuriku koalicije'

Kao predsjednica stranke, ali i kao predsjednica Vlade, moram voditi računa o ravnopravnom ulasku svih političkih opcija u izbornu utrku. Apsolutno to je nužno i to je temelj demokracije i nastavit ćemo ukazivati na sve ono, ako bude takvih slučajeva, za što mislimo da je uključivanje predsjednika u kampanju, naglasila je Kosor.

Mislimo da imamo pravo na to, reći da je u Požegi bio Igor Dragovan, ne samo kao glavni tajnik SDP-a nego i čelnik izbornog stožera 'kukuriku koalicije' i to je apsolutna činjenica, rekla je premijerka Kosor.

To su jasne poruke, puno puta je on (Dragovan) stajao uz predsjednika kada je kritizirao Vladu i to su bile poruke koje nećemo i ne možemo prešutjeti, dodala je premijerka.

'A to da bismo se bojali ukazivati na neke probleme, to je vrijeme isto tako zauvijek prošlo', poručila je Kosor.

Svaki hrvatski građanin i građanka i svaki političar u Hrvatskoj ima pravo ukazivati na nešto za što smatra da može utjecati na izborni rezultat.

O tome sam govorila, rekla je Kosor, i dodala kako poziva predsjednika Republike da prihvati ponudu da mu Vladin gospodarski tim predoči makroekonomske pokazatelje, stanje u proračunu, zamrznute rashode, te rezultate u provedbi Zakona o fiskalnoj odgovornosti.

To je naša ponuda i prijedlog i predsjednik je u svako doba dobrodošao ako želi doći u Vladu i poslušati te podatke. Naša zajednička zadaća je predstavljati svoju zemlju, to je dužnost predsjednika države, premijerke i Vlade u cjelini i tako ćemo nastaviti, istaknula je premijerka Kosor u izjavi novinarima prilikom boravka u Svetoj Nedjelji gdje je nazočila potpisivanju Ugovora o dodjeli poticajnih namjenskih bespovratnih sredstava prema projektu izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne samouprave. (Mi. Dr./Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene