Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državna cesta D 404

Otvorena cesta od 3,5 kilometra koja se gradila osam godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor danas je otvorila državnu cestu D 404, dugačku tri i pol kilometra.

Cesta vrijedna 640 milijuna kuna povezala je središte Rijeke i riječku luku s istočnim dijelom riječke obilaznice, izviješteno je na stranici Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna više od 2000 studenata Nakon prosvjeda, ponovno otvorena menza na Fakultetu strojarstva PR Otvara se nova trgovina Hervis Otvorenje nove trgovine Hervis u Velikoj Gorici

Kosor je ocijenila da 'samo ako se ne obaziremo tko je gdje na vlasti i ako se skupi sva snaga, pamet, entuzijazam i ljubav prema domovini, možemo okretati stranice napretka Hrvatske' te je dodala da ćemo uskoro izgraditi i cestu za EU, u godini 20. obljetnice neovisnosti.

>> VIDEO: Pogledajte kako izgleda nova, još neotvorena dionica Dalmatine

'Mislim da bi bilo potpuno pogrešno stalno se vraćati u prošlost pa tražiti krivce za, primjerice ovu dionicu koja nije završena prije', kazala je premijerka osvrnuvši se na činjenicu da se ta cesta gradila čak osam godina. 'Bitno je to da je objekt, važan za gospodarstvo i Rijeku, gotov', rekla je.

Član Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je da 60 posto nove ceste D 404, dugačke 3.490 metara, čine objekti most, pet vijadukata i dva tunela, te da je izgradnja bila vrlo zahtjevna, na složenom terenu.

Najduži je tunel Pećine koji je dugačak 1.341 metar i savladava visinsku razliku od 35 metara. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da mu je drago što je cesta otvorena, ali da mu više prevladava ogorčenje i pitanje zašto su radovi trajali od 2003.

Dodao je da još nije realiziran spoj te ceste s kontejnerskim terminalom i da će građani još barem godinu trpjeti gužve i kamione u središtu grada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene