Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Policija dobro odradila posao'

Osude nasilja: To što se dogodilo u Splitu nije pravo lice Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor je, komentirajući nasilje na splitskom Gay Prideu, osudila svako nasilničko ponašanje i upozorila da ustavne vrednote i Zakon o suzbijanju diskriminacije zabranjuju diskriminaciju bilo koga.

Premijerka je kazala kako se jučer nakon prvih informacija o nasilju u Splitu dva puta čula s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i rekla da smatra da je policija dobro odradila svoj posao.

'Budući da imam informacije da je 137 osoba uhićeno, vjerujem da je policija radila u skladu s propisima, ali još će se na tome raditi', izjavila je predsjednica vlade u Gornjoj Bistri, gdje je prisustvovala 7. smotri Saveza izviđača Hrvatske.

Upitana što bi poručila Splićanima koji se srame fašističkih ispada svojih sugrađana, Kosor je ponovila kako osuđuje svako nasilje bilo koga prema bilo kome. Dodala je kako je jučerašnji napad i na novinare pravi pokazatelj do čega nasilje i mržnja mogu dovesti. 'To je nešto što se ne može tolerirati u Hrvatskoj', poručila je premijerka.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni

'Ne komentiram neslužbene informacije'

Upitana da prokomentira izjavu predsjednika HSS-a Josipa Friščića da će njegova stranka sama izaći na izbore i neslužbene informacije iz HDZ-a da su odbili koaliciju s HSS-om, premijerka je rekla kako ne komentira neslužbene informacije i dezinformacije.

'Što se tiče suradnje s HSS-om ona je bila jako dobra i moja iskustva su odlična. Vladajuća je koalicija dosegnula jedan od povijesnih ciljeva, a to je završetak pregovora za ulazak RH u EU', rekla je Kosor.

'Žalosno je to što se jučer dogodilo u Splitu u kojem je dio pokazao neeuropsko lice. Tužno je da jedna skupina napada drugu zato što je različita, ali siguran sam da to što se dogodilo u Splitu nije pravo lice Hrvatske. Pravo lice Hrvatske je ono koje je osudilo napade na sudionike Gay Pridea. No, valja pričekati i vidjeti je li policija napravila sve što je trebala', rekao je Josipović, a na zamolbu da prokomentira zahtjeve za ostavkom ministra unutrnjih poslova Tomislava Karamarka, ostao je suzdržan i kratko rekao kako 'valja pričekati'.

Na novinarsko pitanje vjeruje li da će se na referendumu građani Hrvatske izjasniti za ulazak u EU, Josipović je rekao da je u to uvjeren.(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene