Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inzistirala na stranom jeziku

Kosor 'oduševila' govorom na engleskom u UN-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor ponovno je odlučila javno govoriti na engleskom jeziku. I to pred Općom skupštinom UN-a.

Odjevena u crni kostim, s brošem u obliku Hrvatske, premijerka Kosor stala je pred govornicu UN-a. Iako nije morala, odlučila je govoriti na engleskom. 'Pozdravljam odluku Opće skupštine da aklamacijom usvoji Rezoluciju o Kosovu', rekla je u govoru Kosor.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin obraća se naciji Govor o stanju nacije Putin uvjeren da NATO planira napasti Rusiju: "To može pokrenuti upotrebu nuklearnog oružja. Naše je spremno" Michelle Bachellet (Foto: AFP) Čeka se potvrda UN-a Bivša čileanska predsjednica Michelle Bachellet vjerojatno nova povjerenica UN-a za ljudska prava

>> Kosor: Hrvatska je spremna podijeliti svoja iskustva

Istaknula je da Hrvatska pruža pomoć drugim zemljama. 'Hrvatska je odradila uspješan prijelaz od zemlje primateljice do zemlje davateljice međunarodne pomoći. Hrvatska je svoju namijenila susjednoj regiji jugoistočne Europe, gdje naše znanje i iskustvo mogu biti najkorisniji za zemlje primateljice', dodala je.

Naglasak na doprinosima Hrvatske u međunarodnoj zajednici

Hrvatska se kao lider na Balkanu, zalaže za mir i napredak. 'Hrvatska će prednjačiti u potpori i promicanju tih vrijednosti u cijeloj regiji, a posebice u Bosni i Hercegovini, koja također ima pravo na euroatlantsku perspektivu kao jedinstvena država triju konstitutivnih i jednakopravnih naroda', naglasila je premijerka.

Naglasila je i doprinos u slanju mirovnih postrojbi u misije UN-a. 'Hrvatska je odlučila potvrditi svoju spremnost sudjelovanjem u međunarodnim aktivnostima usmjerenim na ostvarivanje navedenih ciljeva i kroz povećanje financijskih doprinosa za programe i aktivnosti UN-a', rekla je na kraju Kosor. Za svoj govor pred polupraznom dvoranom nagrađena je pljeskom. I ozbiljnim licima Gordana Jandrokovića i Kolinde Grabar Kitarović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene