Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Odnosi s Vatikanom odlični'

Kosor o 'slučaju Dajla': Moramo štititi interese države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor, komentirajući 'slučaj Dajla', kazala je kako je 'Hrvatska pravna država, a Vlada, državno odvjetništvo i sve institucije moraju štititi interese države'.

Naglasila je da su odnosi Hrvatske i Vatikana odlični te da je Hrvatska 'još uvijek ispunjena osjećajima radosti i ohrabrenja nakon boravka Svetog Oca u Hrvatskoj'.

Odgovarajući na novinarska pitanja, premijerka je rekla da je predsjedniku Ivi Josipoviću poslala dva - tri pisma u kojima traži da se započnu razgovori oko imenovanja veleposlanika po predloženoj proceduri.

Također, potvrdila je da je predsjedniku predložila da se uskoro održi sjednica Vijeća za obranu i nacionalnu sigurnost, a očekuje od predsjednika Josipovića i očitovanje o nekoliko zakona, među ostalim, i Zakona o obrani i Zakona o vanjskim poslovima.

Premijerka Kosor također je izjavila da će s predizbornim programom izaći kada za to dođe vrijeme i kada počne kampanja.

'U oporbi čekaju da mi predstavimo svoj program pa da onda nešto skupe i objave', poručila je iz Vukovara premijerka Kosor te dodala da je u ovom trenutku važno da članovi Vlade rade svoj posao što će činiti sve do izbora.

Premijerka Kosor danas je u vukovarskoj četvrti Borovo naselje svečano označila početak radova na izgradnji 51 milijun kuna vrijednog kompleksa zatvorenih bazena što financira Vlada preko Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Slika nije dostupna Naveli činjenice Hrvatska odgovorila na notu Svete Stolice o Dajli

Posjetila je i tvornicu Borovo gdje je obišla pogone 'Nova obućara' i razgovarala s predsjednikom Uprave Borova Mirkom Ćavarom.

Također je posjetila i Memorijalni centar Domovinskog rata u vojarni 204. Vukovarske brigade gdje su je ravnatelj Hrvatskog vojnog učilišta general bojnik Mirko Šundov i ravnatelj vukovarskog Memorijalnog centra brigadir Petar Čavar upoznali s radom Centra.

Taj je memorijalni kompleks otvoren 2007. godine, a do sada ga je obišlo više od 100.000 posjetitelja među kojima su bili i pripadnici inozemnih vojnih škola.

Memorijalni centar otvoren je u cilju prikupljanja objedinjavanja i prezentiranja građe iz Domovinskog rata.

U pratnji premijerke Kosor nalazili su se i ministri Đuro Popijač, Davor Božinović, Petar Čobanković i Branko Bačić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene