Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Još jedna dezinformacija'

Kosor: Nisam izbacila Sanju Bilač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor izjavila je danas kako nije istina da je zbog otvorenoga pisma iz stranke izbacila članicu splitskog ogranka HDZ-a Sanju Bilač ili protiv nje naredila sankcije jer, kako je rekla, u moru neistina i laži koje neki šire to je još jedna dezinformacija.

Predsjednica HDZ-a to je izjavila danas novinarima na Cvjetnom trgu, gdje je na štandu Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski u prigodi 8. ožujka dijelila prolaznicama ruže. Istaknula je kako ništa nikom nije naložila te napomenula da se zauzima da svaka gradska i županijska organizacija kao i temeljni ogranak većinom donose odluke.

‘Ima nekih zahtjeva da se o pismu te gospođe razgovara’, rekla je dodavši kako će se o tomu odlučiti u gradskom odboru grada Splita. Ustvrdila je kako svaki dan mora demantirati neistine koje se protiv nje šire te ocijenila kako ju se želi destabilizirati da odustane od kandidature za predsjednicu stranke.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Ivan Penava Sporna suradnja Hoće li HDZ-ovci ići na smjenu Plenkovića? "To bi značilo rušenje u paranoidnu desnicu" Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali

>> Jadranka Kosor izbacuje Sanju Bilač iz stranke?

>> Bilač poručila Kosor: Odlazi, dosta je boljševizma i kulta ličnosti!

Na upit smatra li da je gospođa Bilač nešto zgriješila svojim pismom, Kosor je ocijenila kako je pismo neprimjereno za članicu stranke, jer ako je imala primjedbe i prijedloge, kako je rekla, trebala ih je iznositi na stranačkim tijelima ili zatražiti s njom razgovor. ‘Pismo koje nije poslala meni nego javnosti čista je diskvalifikacija mene kao osobe,’ ustvrdila je dodavši kako i na to apsolutno ima pravo. Kosor smatra da iza pisma gospođe Bilač stoji netko od njezinih protukandidata za predsjednika HDZ-a, no nije htjela navesti njegovo ime.

Na pitanje kada će zasjedati Visoki časni sud glede ponovnoga pristupa HDZ-u Ivića Pašalića i drugih bivših članova, Kosor je odgovorila kako kao predsjednica stranke ništa ne naređuje Viskom časnom sudu. ‘Odluku o isključivanju Ivića Pašalića prije više godina je donio Visoki časni sud’, rekla je dodavši kako se prema statutu stranke osobe koje isključi Visoki časni sud više ne mogu vratiti u HDZ. Nije htjela komentirati događaje u Karlovcu jer, kako je rekla, predsjednik županijskog odbora joj je rekao da događaji nemaju veze sa stranačkim stvarima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene