Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP dvaput pozvao premijerku

Kosor zbog neslužbenih sastanaka nije imala vremena za Sabor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je na današnjoj saborskoj sjednici ponovio svoj jutrošnji zahtjev da predsjednica vlade dođe pred zastupnike.

Milanka Opačić ponovila je kako od premijerke Kosor žele 'da nam se da prava istina o tome tko je financirao i organizirao prosvjede i nasilje.' Zahtjev SDP-a, pojasnila je, nije bio uskostranački već u ime građana. Ustvrdila je kako ne želi da u ime predsjednice Vlade informacije u Saboru dijeli HDZ-ov zastupnik Andrija Hebrang, već očekuju odgovor predsjednika Sabora.

Pročitajte i ovo Lucero López Maza Nasilje u Meksiku Užas na predizbornom skupu: U masovnoj pucnjavi ubijeno pet ljudi i kandidatkinja za gradonačelnicu Daniel Markić, ravnatelj SOA-e Dalje od kamera i javnosti Dnevnik Nove TV doznaje: Plenković u Grčku poveo i prvog čovjeka SOA-e

>> SDP: Laž je da imamo veze s prosvjedima

'Puno se ovdje svi pozivaju na Europsku uniju, ali onda se tako treba i ponašati', poručila je Opačić. U EU, pojasnila je, kada građani prosvjeduju i kada su nezadovoljni premijer svake zemlje izađe pred zastupnike i pred građane. 'To bi napravio premijer u svakoj euro zemlji, ali ne i u Republici Hrvatskoj', rekla je. Josip Fričić samo se nadovezao kao predsjedavajući da SDP može tražiti, ali ne narediti.

HNS-ov Željko Koračević kazao je kako građani 'svjedoče bahatosti vlade koja je izgubila osjećaj za realnost'. Ironično je dodao kako, ako ona nema vremena, neka pošalje glasnogovornika ili nekog pomoćnika. 'Minimum pristojnosti je da se zastupnicima da objašnjenje za ovako teške optužbe pogotovo kada je kontekst nasilje', kazao je Koračević.

Pavić: Kosor ima sastanke, ali nisu službeni

Andrija Hebrang je opet govorio u ime predsjednice Vlade. Kaže, uputili su joj zahtjev, ali ona nema vremena jer radi na hrvatskom putu u EU. Nabrojao je niz sastanaka koje premijerka navodno ima danas s dužnosnicima Europske unije i Europske pučke stranke.

Među njima i susret s gospođom Viviane Reading, zaduženom za pregovore u poglavlju pravosuđa. Ni jedan od tih susreta koje je Hebrang najavio nije službeno najavljen u Vladi. U razgovoru s glasnogovornikom Mladenom Pavićem doznali smo kako sastanaka ima, ali nisu službeni i nije predviđeno uključivanje javnosti u njih. Sve su to sastanci ususret sutrašnjem središnjem odboru kluba zastupnika Europske pučke stranke koji se do petka odvija u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene