Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Produljena turistička sezona

Kosor: Zbog sezone možda pomaknemo početak škole

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj se trenutačno još uvijek odmara čak 700 tisuća turista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 40 tisuća prvašića Počela nova školska godina, vozači oprez Slika nije dostupna Nakon ljetnih praznika Za 560 tisuća učenika u ponedjeljak počinje škola

Ta činjenica natjerala je premijerku Jadranku Kosor na razmišljanje o odgodi početka nadolazeće školske godine idućeg mjeseca. 'Svakako ću razmisliti o mogućnosti da se početak ovogodišnje školske godine u rujnu pomakne za tjedan dana, a o tome ću razgovarati odmah nakon povratka u Zagreb s nadležnim ministarstvom da vidimo što se tu može učiniti', istaknula je Kosor u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju. Dodala je kako smatra da je dobro poslušati ljude s terena i turističke prakse, a informacije s terena govore kako turistička sezona u nas još uvijek ne jenjava.

>> Kosor: Sezona bi mogla biti iznenađenje za sve

Više zarade za mlade sezonce

'Ako nam je turizam iznimno važna grana gospodarstva, a za ovu Vladu on to jest, onda se moramo oslanjati na tu granu i pomoći turizmu na sve načine da bude još uspješniji', naglasila je Kosor, kojoj je i usmeno stigao zahtjev sa Hvara za odgodom školske godine. Odgoda bi značila i veću mogućnost zarade mladima, koji rade na sezonskim poslovima u vrijeme turističke sezone.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene