Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zato nisu u imovinskoj kartici'

Kosor: Moji broševi su bižuterija, a možda si priuštim autić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor objasnila je zašto u imovinskoj kartici nije navela svoju kolekciju broševa.

Upitana za komentar svoje nove imovinske kartice, u kojoj je navela za 200 tisuća kuna veću ušteđevinu, Kosor je rekla da je to uštedila od plaće od koje živi, u kućanstvu s majkom koja ima relativno malu mirovinu i sinom koji je sada zaposlen, te da je u međuvremenu prodala automobil.

'Živimo skromno, to je ušteđevina, jer namjeravam, ako bude moguće, osigurati budućnost svom sinu i riješiti mu stambeno pitanje, a svakako razmišljam da u dogledno vrijeme možda i kupim auto, neki mali autić za mene. Treba štedjeti i napraviti projekt za budućnost', kazala je Kosor.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić dostupni podaci Ovo je nova imovinska kartica Ivana Turudića: Evo što sve posjeduje novi šef DORH-a Velika akcija EPPO-a Složeni kriminalni ekosustav Velika akcija EPPO-a, palo 14 osoba! Uhićenja i u Hrvatskoj zbog porezne prijevare teške 195 milijuna eura

>> Tko je najbogatiji, a tko najsiromašniji saborski zastupnik?

Na pitanje zašto u imovinskoj kartici nije navela i kolekciju broševa, odgovorila je kako su njezini broševi 'bižuterija' nevelike vrijednosti koju nije primorana stavljati u imovinsku karticu, 'što znači da bi ih morala nositi na procjenu'. Dio broševa, dodala je, kupila je tijekom putovanja u inozemstvu, primjerice u Turskoj gdje je kupila tri broša za 15-tak eura.

'Oni nisu nikakve, osim simboličke vrijednosti za mene. Ako bude potrebe i ako netko smatra da to moram dati na procjenu i procijeniti vrijednost, nema problema', kazala je Kosor.

Na pitanje o povećanju PDV-a Kosor je rekla kako će podsjećati na kritike bivše oporbe dok je HDZ-ova Vlada podizala PDV na 23 posto, ali je uputila kritiku i na Vladino puštanje probnih balona.

>> Pogledajte što je Milanović govorio o povećanju PDV-a 2009.

'Jako je loše da članovi Vlade u dva dana o istom daju različite izjave. Dakle, povećanje PDV-a na 25 posto sigurno da će izazvati poskupljenja. Ja ću podsjetiti na vrijeme kad smo mi podizali PDV na 23 posto, što su sve i gospodin Milanović i gospođa Pusić, i osobito gospodin Linić govorili na moj račun. Tada su to smatrali pravom katastrofom za državu, a sada im je to u redu', rekla je Kosor. 

'Loše je što se svaki dan šalju probni baloni. Linić i Čačić nešto najave pa dođe Milanović s vrućim glačalom i kaže da toga neće biti. Mislim da je to loše, ili ne znaju što da rade ili ne znaju što je njihov plan', rekla je Kosor. (Hina/ A.E.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene