Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj Riječkih tržnica

Kosor krivi pritiske oporbe, Milanović policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaključak Mladena Bajića da u slučaju riječkih tržnica nije bilo kriminala izazvao je ozbiljne prozivke!

Vladajuća stranka optužila je najjaču oporbenu da se zbog pritisaka Državno odvjetništvo svrstalo na stranu SDP-a. A s druge strane Zoran Milanović optužuje policiju za politički progon. Danas umjesto konkretnog pojašnjenja ovakvih teških optužbi druga priča.

Pročitajte i ovo Konstituiranje Sabora - 3 Novi saziv Zastupnici u četvrtak prvi put u saborskim klupama: Uskoro i glasanje o Vladi? Zoran Milanović Matrica koja šteti svima Milanović žestoko odgovorio Dodiku: "Njegove tvrdnje su neistinite i neprihvatljive..."

Zoran Milanović žestoko se obrušio na policiju. 'Neće se policija baviti političkim poslom, ovdje se radilo o čistoj politici, o političkoj policiji, radilo se o progonu ljudi i nitko na kraju neće odgovarati za podnošenje lažnih kaznenih prijava', rekao je Milanović. A Jadranka Kosor jasno je dala do znanja što misli čiju stranu drži Mladen Bajić.

>> Odbačena prijava protiv Vojka Obersnela

'Ovo je dokaz kako Državno odvjetništvo sigurno nije ni na koji način ovisno o Hrvatskoj demokratskoj zajednici', rekla je Kosor. U brojnim istupima ovo dvoje ključnih političkih rivala uvijek su zagovarali neovisnost pravosuđa i depolitizaciju policije. Danas umjesto pojašnjenja ovako ozbiljnih optužbi na račun državnih institucija ista reakcija - bez komentara.

Kako to da danas šute? Nagađa se da je iz Bruxellesa stiglo tiho upozorenje da se ne dira u rad Mladena Bajića. Ministar policije poručuje - simptomatično je da se slučaj riječkih tržnica zatvara tjedan dana prije izbora. A koliko je dobra suradnja upravo spominjanog dvojca Karamarko - Bajić govore posljednja dva slučaja riječkih tržnica i Kamenskog.  Iako bi trebali biti na istoj strani - žalosno je da nisu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene