Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Savjetovala Milanovića

Kosor komentirala odnose u Vladi: Bila sam na čelu koalicije, znam kako je

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor komentirala je u četvrtak u Bruxellesu odnose u vladajućoj koaliciji, nakon što je na sjednici vlade prijedlog zakona o agenciji za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija izazvao raspravu i različita mišljenja između prvog potpredsjednika vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića i ministrice zaštite okoliša Mirele Holy.

'To što se danas dogodilo nije ništa neočekivano, nije čudno jer su naznake iz prvih dana ove vlade bile da postoje određeni prijepori ili bolje rečeno, da određene strateške stvari nisu do kraja usklađene i pri tome nastojim biti vrlo blaga', rekla je Kosor dodajući da su različiti članovi vlade govorili različito o istim stvarima, istim odlukama i istim najavama.

'Često su posve suprotno govorili članovi SDP-a i HNS-a i 'slučaj Ferenčak' je sasvim sigurno dobrano uzdrmao te odnose. Ovo što se danas dogodilo je refleks svega toga i sigurno da ostavlja tragove to što je predsjednik HNS-a morao odustati od imenovanja svoga člana kojeg je žarko zagovorao', rekla je Kosor.

'Ako mogu nešto preporučiti, a sigurna sam da kolega (Zoran) Milanović neće uvažiti tu preporuku, potrebno je što više razgovorati s kolegama u koaliciji da bi se došlo do pravog rješenja i uvijek je dobro riješiti sporne stvari na sastancima užeg kabineta. Ja sam bila na čelu koalicijske vlade i znam koliko je to teško i komplicirano jer je potrebno činiti puno malih koraka da biste došli do cilja', rekla je. Kosor je u Bruxellesu sudjelovala na sastanku političkog vodstva Europske pučke stranke. (Hina)

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene