Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor: Karadžićevo uhićenje je odlična vijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade i zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor je kao odličnu vijest pozdravila uhićenje Radovana Karadžića, ocijenivši ga pokazateljem odlučnosti novih srbijanskih vlasti u suradnji s Haaškim sudom i na putu ka EU.

'Odlična vijest, konačno! Trebala je stići daleko prije, ali stvari se pokreću. Uhićenje bez sumnje pokazuje odlučnost nove srbijanske vlade za suradnju s Haaškim tribunalom, ali i odlučnost na putu ka EU i mi to kao susjedi pozdravljamo', rekla je Kosor na konferenciji za novinare u Vladi.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

Ocijenila je da će suđenje Karadžiću biti najbolja počast žrtvama Srebrenice i tisućama žrtava u Sarajevu i drugdje u BiH, a naglasila je kako Vlada očekuje i uhićenja Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

'Ništa ne ohrabruje zločin kao nekažnjavanje', upozorila je Kosor koja drži da će uhićenja zločinaca 'zasigurno pridonijeti sigurnosti, miru i pomirbi u punom smislu te riječi'.

Kosor je podsjetila da izlazna strategija Haaškog suda predviđa završetak svih procesa u prvom stupnju do kraja 2009., a u drugom stupnju do kraja 2010. Naglasila je kako Vlada smatra da Haaški sud ne može završiti s radom prije nego što se do kraja dovedu procesi protiv Karadžića, Mladića, Hadžića i Stojana Župljanina.

Na pitanje hoće li Karadžićevo uhićenje olakšati put Srbije u EU i bi li ta zemlja članicom mogla postati i prije Hrvatske, Kosor je odgovorila da Hrvatska ispunjava sva mjerila na putu ka EU te da je pred Srbijom još puno posla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene