Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka komentirala

Kosor: Vjerujem da Kalmeta nije znao za stanje u HAC-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ono što se zove pravna država radi svoj posao, komentar je premijerke Jadranke Kosor na današnja uhićenja u Hrvatskim autocestama (HAC).

'Institucije rade svoj posao. Naravno, vidjet ćemo što će pokazati istraga i svi procesi koji slijede nakon današnjeg dana, a kao što vidite, DORH kao nezavisno tijelo i policija rade svoj posao', izjavila je premijerka novinarima u Hrvatskom saboru. U tome imaju potporu Vlade, dodala je i naglasila kako niti želi, niti može, niti će prejudicirati kakva će na kraju biti odluka. Upitana o odgovornosti resornog ministra Božidara Kalmete, Kosor je odgovorila kako netko ne može biti odgovoran ako 'nije znao'.

Pročitajte i ovo Zoran Vujasin, odvjetnik Almina Đape i Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV Za Dnevnik Nove TV Odvjetnik bivšeg dekana Geodetskog fakulteta tvrdi: "Ovo je medijska haranga, nema velikog kriminala" Ministrica Obuljen Koržinek Nakon uhićenja Ministrica Obuljen Koržinek: "Nitko nije osporavao nadležnost EPPO-a"

'Nitko ne može biti odgovoran, ako za nešto nije znao ili nije podupirao ili nije sudjelovao', rekla je Kosor. Na upit novinara vjeruje li da ministar Kalmeta nije znao za stanje u HAC-u, odgovorila je potvrdno. 'Da, da, da', rekla je. Premijerka je poručila, upitana tko je sljedeći, a nakon smjena i istraga u HAC-u, HŽ-u i HEP-u, kako Vlada želi da javna poduzeća posluju isključivo i samo u okviru zakona, te da u svom poslovanju budu štedljiva, ostvaruju dobit, a sve to u kontekstu borbe protiv svih oblika korupcije.

>> 'Nesklad': Uhićeno pet osoba zbog korupcije u HAC-u

'U tom smislu nitko, bez obzira kako se zvao, ne samo u ovom konkretnom slučaju, nego općenito u Hrvatskoj, a mislim da o tome postoji konsenzus, ne može biti zaštićen', rekla je premijerka. Naglasila je da se Vlada zalaže za potpunu depolitizaciju članstva u nadzornim odborima javnih poduzeća, a o čemu, kaže, govori i odluka da će se članovi tih odbora birati putem javnog natječaja. 'Dakle, potpuna depolitizacija, ali Vlada mora nadzirati javna poduzeća preko ljudi koje će izabrati', dodala je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene