Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isto kao MVPEI

Kosor: Jeremićeva izjava zlouporaba je Josipovićeva govora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor danas je, na zamolbu da komentira najnovije izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, ocijenila da je riječ o zlouporabi govora predsjednika Ive Josipovića.

'Mi u vladi i HDZ-u tu njegovu izjavu u potpunosti odbacujemo. To je jedna reinterpretacija i svakako zlouporaba govora predsjednika Josipovića', kazala je Kosor novinarima danas na Mirogoju, gdje je u povodu 20. obljetnice prvih višestranačkih izbora u Hrvatskoj položila vijenac na grob prvog predsjednika HDZ-a i Hrvatske Franje Tuđmana. Jeremić je jučer, na sastanku Jadransko-jonskog vijeća u Anconi, Josipovićev nedavni govor u parlamentu BiH protumačio kao 'izraz dubokog žaljenja što je politika pod Tuđmanom dovela do patnje i podjela u BiH'.

Kosor je ponovila da je Domovinski rat bio pravedan, obrambeni i osloboditeljski te da Hrvatska nije posezala ni za čijim teritorijem. Kazala je i da s predsjednikom Josipovićem nije razgovarala o Jeremićevim izjavama, jer 'misli da su tu stvari jasne'. Još jednom je naglasila da je Hrvatska okrenuta budućnosti i da podupire sve svoje susjede na putu u euroatlantske integracije. 'Hrvatska je sasvim okrenuta budućnosti, ne zaboravljajući povijesne činjenice, a povijesne činjenice su vrlo jasne i samo jedne jedine', poručila je Kosor, koju najviše smetaju Jeremićeve izjave o Tuđmanu. 'To naprosto nije istina', rekla je Kosor.

S predsjednicom HDZ-a danas su na Mirogoju bili su potpredsjednici stranke osim Andrije Hebranga i ostali članovi Predsjedništva HDZ-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene