Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Kao Poncije Pilat'

'Kosor je naredila da me izbace, ali pere ruke kao Poncije Pilat i pušta da drugi to urade'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanja Bilač u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima tvrdi da je predsjednica stranke Jadranka Kosor naredila njeno isključenje iz HDZ-a nakon što je ona otvorenim pismom zatražila ostavku Kosor.

'Naredila je moje isključenje iz stranke, ali kao i uvijek do sada pere ruke kao Poncije Pilat i prepušta da to netko drugi uradi za nju. Sigurna sam da se dogodila prijelomna točka koja neće zaustaviti demokratizaciju u stranci', navodi Bilač u svojoj pisanoj izjavi, kojom poziva članstvo da se 'dostojanstveno, hrabro i odlučno izbori za HDZ kakav želimo'.

'Poštujem instituciju predsjednika stranke, ali gospođa Kosor očito ne razumije razinu koju obnaša. Između mene i nje postoji ideološka razlika', navodi Bilač. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor je prije dva dana odbacila tvrdnje da je naredila se Sanju Bilač zbog otvorenoga pisma izbaci iz stranke i istaknula kako se ona zauzima da svaka gradska, županijska organizacija i temeljni ogranak većinom donose odluke. Jadranka Kosor je također rekla kako smatra da iza tog otvorenog pisma stoji netko od njezinih protukandidata za predsjednika HDZ-a.

'Pismo sam ja napisala. Od predsjednika stranke očekujem komentar na sadržaj pisma. Žao mi je što Jadranka Kosor govori o sukobu osoba i teoriji urote, a zapravo se radi o sukobu ideologija. HDZ nije partija i neće biti', navodi Bilač u svojoj pisanoj izjavi.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava predao liste za EU parlament Iz minute u minutu Penava uputio poruku Plenkoviću: "To je izigravanje naših stavova, upozoravam ga..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene