Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za zločine u Hrvatskoj

Kosor: Inzistirat ćemo na proširenju optužnice za Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je da će Hrvatska inzistirati na proširenju optužnice za zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića i za zločine počinjene u Hrvatskoj.

'Pripremamo zaključak za sjednicu vlade idući tjedan kojim ćemo potaknuti državno odvjetništvo kao neovisno tijelo da još jednom, makar je to učinilo, pošalje svu prikupljenu dokumentaciju sa zahtjevom glavnom haškom tužitelju da se optužnica proširi i na Hrvatsku kako bi Mladić odgovarao za sve strašne zločine koje je počinio u Republici Hrvatskoj', najavila je premijerka prilikom posjeta kući sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu.

Pročitajte i ovo Dokumenti Oglasila se i odvjetnica Na prijevaru preuzeli vrijedne dionice: Potvrđena optužnica protiv ministrovog sina i njegovog punca Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera

Hrvatsko je pravosuđe provelo više postupaka za ratne zločine protiv Mladića koji je u vrijeme rata u Hrvatskoj bio načelnik štaba 9. korpusa JNA u Kninu. Županijski sud u Šibeniku osudio ga je u odsutnosti na 20 godina zbog napada na Kijevo 1991. godine, a teretilo ga se i za napade na civilne ciljeve na priobalnim područjima uključujući općine Šibenik i Zadar te raketiranje Požege s područja BiH, kao i za zapovijed za rušenje brane i hidroelektrane Peruča. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene