Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Sve drugo su špekulacije'

Kosor i Šuker tvrde da se državna blagajna puni kao i lani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosor je izjavila kako u Vladi ne razgovaraju o rebalansu proračuna.

'Ne razgovaramo o rebalansu', kazala je Kosor odgovarajući u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak na pitanja novinara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zašto je smijenila Šukera? Svatko je danas preuzeo na sebe mogućnost javnog duga od 2.551 kunu Slika nije dostupna Ideja koja jednostavno ne radi 'Štednja, rezanje troškova, konsolidacija...To su floskule'

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker istaknuo je kako su u ovom trenutku prihodi proračuna na razini prihoda iz istog razdoblja prošle godine, te najavio da će Ministarstvo financija na posebnoj prezentaciji iznijeti točne podatke kako bi se 'spriječile špekulacije'. I Kosor smatra da 'ta nagađanja, katkad i dezinformacije ne koriste nikomu'.

>> Mudrinić: Očekujem zaokret Vlade ili slijedi kataklizma

Ministar financija upitao je i da li je kasnila isplata bilo čega iz proračuna, a smiješnim je ocijenio neke napise u medijima da će država iz proračuna ove godine za državnim jamstvima pokrivene kredite brodogradnji trebati 4,5 milijardi kuna, jer će se to, kaže, reprogramirati s poslovnim bankama.

'Mora se znati tko što radi'

Na pitanja vezano za gospodarski savjet predsjednika Ive Josipovića, premijerka je ponovila kako to ne doživljava kao konkurenciju, ali i da se mora znati što tko radi. Vlada je odgovorna za gospodarsku politiku, a svima koji imaju dobru ideju vrata su otvorena, kazala je.

Premijerka se jutros, nakon pozdravnog govora na otvaranju 2. Private Equity konferencije u Jugoistočnoj Europi, kraće vrijeme zadržala u hotelu Westin na kavi s predsjednikom HUP-a Damirom Kuštrakom i predsjednikom Uprave Atlantic Grupe Emilom Tedeschijem, koji su i članovi gospodarskog savjeta predsjednika Republike.

'Pričali smo o gospodarstvu, mjerama, najavila sam da ćemo danas predstaviti rezultate prve aukcije HBOR-a, razgovor je bio ugodan, kava dobra', odgovorila premijerka na novinarske upite o tom susretu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene