Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor i Rončević odbijaju tvrdnje Vesne Pusić da Vlada potiče isticanje ustaških simbola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević odbacili su tvrdnje HNS-ove zastupnice Vesne Pusić da Vlada tolerira i potiče isticanje ustaških simbola i šovinističke ispade.

"Od te izjave gluplja je jedino ona da je Hrvatska bila agresor na BiH", komentirala je Jadranka Kosor, nakon sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Otvorena vrata' borbi protiv korupcije Karamarko: Moju istinu ne bi rado čuli ni Faber ni Sanader Slika nije dostupna 'Nakon svakih izbora treslo se pola policijske strukture'

Naglasila je da je Vlada nebrojeno puta nedvosmisleno i bez zadrške osudila bilo kakvo koketiranje s ustaštvom, a izjave Vesne Pusić nazvala "traženjem prostora u političkom životu".

Rončević je pak odbacio tvrdnju Vesne Pusić da je, kao ministar, morao znati za disciplinski postupak koji policija vodi protiv svog inspektora Josipa Gašparca, koji je podnio kaznenu prijavu protiv pjevača Marka Perkovića-Thompsona, zbog ustaških simbola i šovinističkih povika na njegovu nedavnom koncertu na središnjem zagrebačkom trgu.

"Disciplinsko sudovanje u MUP-u je neovisno sudovanje", poručio je Rončević, ponovivši kako je, po izvješću Ravnateljstva policije, riječ o službeniku koji je više puta disciplinski kažnjavan.

Dodao je da je kaznena prijava koju je Gašparac podnio protiv Thompsona dostavljena na stručnu analizu sektoru kriminalističke policije, koja će utvrditi ima li elemenata kaznenog djela.

Kazao je i kako su sve policijske postaje dobile video snimku samog koncerta, kako bi mogle utvrditi identitet onih koji su isticali ustaško znakovlje.

Na pitanje osjeća li se odgovornim i hoće li podnijeti ostavku, Rončević je odgovorio protupitanjem - Zašto ostavka?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene