Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen Bandić

'Skupština 'neće dozvoliti bilo kakav nered na štetu građana''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor poručio je danas da će se skupštinska sjednica održati 30. listopada, kako je i zakazana, te da vladajući zasad imaju stabilnu većinu (27 od 51 gradskog zastupnika), no hoće li tako biti i za mjesec-dva, kada će se raspravljati o gradskom proračunu - tek treba vidjeti.

Darinko Kosor je nakon sjednice Predsjedništva Gradske skupštine izrazio zadovoljstvo konsenzusom svih klubova zastupnika da Skupština normalno nastavi s radom.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

'Imamo svoju odgovornost i vidjet ćete 30. listopada da Gradska skupština s većinom potpuno normalno funkcionira', rekao je Kosor novinarima te naglasio da su na Predsjedništvu dali podršku zamjenici gradonačelnika Sandri Švaljek da vodi Gradsku upravu dok je gradonačelnik Milan Bandić pod istragom.

'Sandri Švaljek želim dati osobnu podršku i podršku u ime Gradske skupštine jer ima tešku zadaću da kao opunomoćena zamjenica gradonačelnika obavlja sav njegov posao i da, kao članica Skupštine trgovačkog društva Zagrebački holding, zajedno s pročelnikom Gradskog ureda za financije Slavkom Kojićem pronađe rješenje za vođenje Zagrebačkog holdinga', rekao je Kosor.

AKCIJA U GRADSKOM POGLAVARSTVU: Policija u društvu Bandića pretražila njegov ured i službene automobile

Najvažnije je da Grad Zagreb normalno funkcionira, Gradska skupština donosi odluke, a gradski uredi te odluke provode, odnosno da Holding nastavi pružati sve usluge građanima. 'Gradska skupština će normalno funkcionirati, što očekujem i od Gradske uprave i uvjeren sam da će Sandra Švaljek to dobro obaviti', rekao je Kosor.

Na pitanje jesu li mogući prijevremeni izbori ako se u Gradskoj skupštini ne izglasa proračun za 2015., odgovorio je kako je u politici sve moguće te da izbori nisu problem ni za koga. 'Uvijek mogu biti prijevremeni, a i ne moraju. Ako postoji skupštinska većina, proračun će biti usvojen', kazao je Kosor ustvrdivši da 'apsolutno postoji većina', što je potvrđeno i na današnjem sastanku s Klubom nezavisne liste Milana Bandića.

'Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo. Nitko u Gradskoj skupštini od toga neće raditi politički događaj', rekao je i naglasio da Skupština 'neće dozvoliti bilo kakav problem ili nered na štetu građana'.

Što se tiče mogućih izbora za gradonačelnika, Kosor upozorava da se o tome ne odlučuje u Gradskoj skupštini. 'Tu su druga nadležna tijela. Kao i u Sisačko-moslavačkoj županiji, mogu sutra biti izbori za gradonačelnika, a ne i za Skupštinu', dodao je.

Na pitanje treba li Bandić dati ostavku, Kosor je odgovorio da to treba pitati Bandićeva odvjetnika. Ne želim to komentirati - svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, kazao je.

Bandićevo uhićenje nije želio komentirati jer se radi o tajnoj istrazi. 'Ni u Gradskoj skupštini niti u Gradskoj upravi nemamo službene informacije pa ne možemo ni komentirati jučerašnje događaje', rekao je Kosor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene