Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka smatra

Kosor: Godišnja skupština EBRD-a važan je događaj za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održavanje Godišnje skupštine Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 14. i 15. svibnja u Zagrebu je izniman događaj, čak događaj godine za Hrvatsku, ocijenila je premijerka Jadranka Kosor nakon današnjeg otvaranja Hrvatskog investicijskog foruma uoči Skupštine EBRD-a.

To je priznanje i potpora Hrvatskoj, ne samo na području gospodarskog oporavka i razvoja, nego i u završetku pregovora o ulasku u EU, dodala je Kosor. Predsjednica Vlade istaknula je da će na sastancima s predsjednikom EBRD-a Thomasom Mirowom razgovarati o novim mogućnostima za strana ulaganja u Hrvatsku, te da će investitori prepoznati Hrvatsku kao prijateljsku zemlju, pa će biti i 'važnih novih investicija'. Sutra će na skup doći premijeri zemalja jugoistočne Europe, najavila je Kosor istaknuvši kako će sa svima razgovarati o mogućnostima suradnje, te održati niz bilateralnih susreta.

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava? Boris Vujčić, guverner HNB-a Demografski problemi Guverner HNB-a o problemu radne snage: Svako društvo mora odlučiti između dvije mogućnosti

Ocijenila je kako se Hrvatska odlično pripremila za skup i predstavila sve što može ponuditi potencijalnim ulagačima. 'Vjerujem da će to biti prepoznato a sigurno se i ovaj skup može uklopiti u naš program gospodarskog oporavka, jer mnogo toga o čemu će se danas i sutra razgovarati držimo našim ciljevima', kazala je predsjednica Vlade. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene