Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokazali se radom

Kosor: Dobitnici nagrade grada Zagreba su više nego zaslužili tu nagradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor istaknuo je u nedjelju u izjavi novinarima nakon svečane sjednice skupštine u povodu Dana grada Zagreba da čestita generalu Mladenu Markaču koji je proglašen počasnim građaninom Zagreba, prof. dr. Lovorki Galetić koja je dobila nagradu Zagrepčanka godine te svim dobitnicima Nagrade grada Zagreba, jer su to sve ljudi koji su u raznim djelatnostima više nego zaslužili tu nagradu.

Kosor je istaknuo da grad Zagreb drži do svojih građana i drži do svojih uglednih građana koji su se dokazali svojim radom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović DAN GRADA ZAGREBA Milanović o embargu na rusku naftu: "Cijenu će platiti europski građani, a nafta i plin će otići drugdje, jer potražnje ima" Slika nije dostupna na današnji dan Sedam godina od oslobođenja generala Gotovine i Markača i veličanstvenog dočeka: "Tog dana Hrvatska je bila jedno"

"Želim svima nama mudrosti, da živimo u miru, u toleranciji. Mislim da smo jedan vrlo tolerantan govor čuli od generala Markača. Da svi zajedno u ovom multikulturalnom gradu kakav je grad Zagreb trebamo živjeti zajedno, trebamo živjeti mirno i trebamo svi raditi kako bi Zagrebu sutra bilo bolje. Mislim da je to glavna poruka svečane sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba", rekao je Kosor.

Bernardić: Želimo građanima bolji i dinamičniji Zagreb

Prof. dr. Lovorka Galetić, redovita profesorici u trajnom zvanju, kojoj je na svečanoj skupštinskoj sjednici uručena nagrada Zagrepčanka godine za uspješnu dugogodišnju karijeru na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, novinarima je izjavila da je ta nagrada definitivno veliko priznanje njoj, njezinoj struci i njezinom radu.

"Naravno da se zbog svega toga osjećam i uzbuđeno i sretno i zapravo puna nade da ćemo zajedničkim snagama ipak uspjeti prebroditi ovu krizu u kojoj se nalazi cijela Hrvatska i naš grad Zagreb učiniti privlačnim ne samo za jedan ugodan život nego i za investicije", poručila je. Dodala je i kako je puna nade da ćemo zajedničkim snagama vratiti u Zagreb i industriju i da će Zagreb stvarno postati jedan europski centar, ne samo kulturni, nego i poslovni.

"On to već danas jest, ali svi mi želimo da se Zagreb razvija i da ima svijetlu budućnost", istaknula je Zagrepčanka godine prof. dr. Lovorka Galetić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene