Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor: 'Cigelj je sama zatražila provjeru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor ponovno je odbacila optužbe da je naredila nedavno smijenjenoj Jadranki Cigelj da zatraži sigurnosnu provjeru članova Savjeta za razvoj civilnog društva, ponovivši u Saboru da za takvu provjeru nije znala.

SDP-ova zastupnica Milanka Opačić tijekom saborskog 'aktualnog prijepodneva' optužila je Kosor da je naredila Jadranki Cigelj sigurnosnu provjeru članova Savjeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Dobijete li ovaj SMS - ne otvarajte ga i ne šaljite ništa: Na perfidan način pokušavaju se dočepati važnih podataka Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 15 Poziv Domagoja Mikića Veliko iznenađenje za dvije udruge koje pomažu djeci s teškoćama i trebaju pomoć: "Ako se ugase, neće biti potpore od nikuda, oni spašavaju našu djecu"

Upitala ju je do kada će za taj i druge njezine propuste, poput
smjene pomoćnika u njezinu ministarstvu te ukinutog zakona po kojemu su djeca branitelja imala povlastice pri upisu na fakultete, odgovarati drugi.

Kosor joj je odgovorila kako je Cigelj sama tražila sigurnosnu
provjeru, da to dokazuje i njezin potpis na dopis obavještajnim
službama, a optužbe na svoj račun nazvala je lažima.

Istaknula je da je zaprepaštena saznanjem o sigurnosnoj provjeri, da je reagirala odmah drugi dan, jer je, kaže, skandalozno i nedopustivo na taj način narušavati inače vrlo dobar odnos Vlade i udruga civilnog društva.

Na prozivke za smjene svojih pomoćnika, Kosor je kazala da su oni, čim je doznala da su protiv njih pokrenuti kazneni postupci, i smijenjeni, dok je na optužbe za zakon koji je ukinuo Ustavni sudodgovorila da je i Zakon o pravima branitelja koji je donijela bivšavlast sadržavao odredbu o povlaštenom upisu djece branitelja.

SDP-ovce je prozvala jer su, kako je rekla, za glasovanja o tom
zakonu napustili sabornicu, pa je, kaže, deplasirano prigovarati nečemu što je dobilo potporu saborske većine.

Izvijestila je da njezino Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti radi na iznalaženju rješenja kako pomoći djeci branitelja pri upisu u škole i na fakultete.

Opačić je, nezadovoljna odgovorom, potpredsjednicu Vlade optužila da je tajne službe 'stavila u funkciju obračuna s političkim neistomišljenicima', upitavši do kada će obavještajna zajednica 'njuškati po našim životima'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene