Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekonstrukcija Vlade

Kosor: Osvježenja zbog gospodarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bit će novih osvježenja u Vladi na tragu snaženja našeg gospodarskog tima, rekla je predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor pozdravljajući izaslanike na programskoj skupštini koalicijskog partnera HSS-a danas u Zagrebu.

'Pred nama je izborna godina, važno nam je stvoriti tim koji će omogućiti provedbu sva tri programska stupa ove Vlade - gospodarskog oporavka, pristupanja Europskoj uniji i borbe protiv korupcije', rekla je premijerka pred više stotina HSS-ovih izaslanika, kojima je zahvalila na dosadašnjoj potpori i pozvala ih na daljnju suradnju u idućoj godini.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>> Friščić protiv izvanredne sjednice: 'Neka blagdani prođu bez svađa'

>> 'Potrebna rekonstrukcija HDZ-a, a ne Vlade'

Predsjednik HSS-a Josip Friščić istaknuo je da će Vlada imati potporu i u idućoj godini, za koju je rekao da će biti 'godina investicija'. 'Vlada, koja je imala snage izmijeniti Ustav i uspostaviti djelotvoran pravosudni sustav, ima našu punu podršku', poručio je Friščić.

Kao osnovne programske smjernice HSS-a istaknuo je očuvanje obiteljskih gospodarstava, decentralizaciju lokalne samouprave i ravnomjeran regionalni razvoj. 'Malo i srednje gospodarstvo, obiteljsko poduzetništvo bit će model prozvodnje hrane u Hrvatskoj, jer je to model kojemu se i Europa okreće'. Na tom tragu očekuje nas puna fiskalna odgovornost, a i doneseni proračun za 2011. na tom je tragu, istaknuo je Friščić.(D.B./T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene