Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosor Bandiću: Odmah smanji cijene komunalija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba Jadranka Kosor zatražila je danas od gradskih vlasti Zagreba da odmah, ovoga tjedna, bez odlaganja, u Zagrebu snize cijene komunalnih usluga na razinu prije poskupljenja.

- Poštovana gospodo u gradu, smanjite cijene komunalnih usluga, poručila im je Kosor s konferencije za novinare.

Pročitajte i ovo Turisti pješke izlaze iz zračne luke revoltirani prijevoznici VIDEO Sramota na Krku! Putnici moraju pješke vući kofere, cijene narasle i do 1000 posto Frizerski salon INFLACIJA BUKTI Pogledajte koliko su poskupjele usluge u godinu dana

Rekla je da to traže zato jer svi pokazatelji govore da je situacija
dobra, da je u Zagrebu u prva dva mjeseca ove godine Zagreb
uprihodovao 60 milijuna kuna više nego li u istom razdoblju lani.
Podsjetila je da je zagrebački gradonačelnik rekao da će sniziti
cijene ako se pokaže da je to točno i ako se dogode čuda, te dodala da se "ovdje ne radi o čudu, nego o stvarnosti, realnom planiranju" i da očekuju da se gradska vlast postavi prema najnovijim podatcima onako kako to od njih očekuju i građani Zagreba. 

Dodala je da sniženje cijena traže odmah, a ne u studenom pred izbore, kao što je to najavio Bandić.

Kosor je podsjetila da su u Zagrebu povećane cijene komunalne naknade, vode, smeća, ukopa, održavanja groblja, tržnica, parkiranja i najnovije, komunalnog doprinosa. Rekla je da su neke odluke donesene i prije nego je Vlada donijela odluku o novom načinu raspodjele poreza, a da je HDZ od početka tvrdio da to nije razlog za povećanje cijena komunalnih usluga.

Gradska zastupnica HDZ-a u Skupštini Katarina Fuček rekla je da je sada vidljivo da je Bandić bio potpuno u krivu kad je obrazlagao da cijene diže jer će mu Vlada uzeti 500, odnosno 800 milijuna kuna. Rekla je da je gradska vlast u ovom cijelom paketu podigla sve što se podići može i da to govori da nema strategiju razvitka grada niti nikakav osjećaj prema građanima, niti senzibilitet za život.

Tajnik Mario Zubović rekao je da su i prije tvrdili da ne treba
dizati cijene komunalnih naknada jer će grad imati dovoljno novaca, ali su se, ocijenio je, Bandić i pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić htjeli pokazati žrtvom.


Kosor je opovrgnula i apsolutnim neistinama nazvala napise u medijima da je gradska organizacija HDZ-a u rasulu, u međusobnim nesuglasicama i da ona (Kosor) nema potporu. 

Rekla je da rade bolje nego ikada, imaju puno projekata, dobro su pripremljeni i sigurna je da će dati značajan doprinos u pobjedi HDZ-a na budućim parlamentarnim izborima.

Zubović je rekao da će Jadranka Kosor biti nositelj liste HDZ-a za prvu izbornu jedinice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene