Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi u stanju pripravnosti

Kosinju ponovno prijeti velika poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosinju ponovno prijeti poplava! Zbog naglog dizanja temperature zraka, topljenja snijega na velebitskim obroncima i jakoga juga prirodne jame ne mogu progutati toliku količinu vode i Kosinjsko je polje ponovno počelo plaviti.

Priroda se ponovno poigrava s Kosinjanima i tek što su se odmorili od jedne poplave, već im prijeti druga. Slavko Jurković prisjeća se nedavne poplave i kaže kako je tada bilo daleko više vode. Slavko se odmara, ali je u pripravnosti. Njegov kolega, međutim, ponovno plovi. Teren obilaze općinari, vatrogasci, služba zaštite i spašavanja i predstavnici hrvatskih voda.

'Dogodilo se to da se snijeg počeo topiti, pala je kiša, temperature su bile u porastu tako da smo dobili preko 50 litara po kvadratnom metru kiše', pojasnio je Mladen Vodička iz Hrvatskih voda. Sve nadležne službe spremne su i za najgori scenarij, dakle da se ponovi poplava od prije mjesec dana, no zajedno s mještanima nadaju se da čitav kraj neće ponovno biti čak tri metra pod vodom.

'Znači u sat vremena možemo izići sa 10 čamaca i sa dovoljnim brojem ljudi da pokriju ovo čitavo područje', ističe Joso Živković iz PZUS-a Gospić. Prognoza i nije baš obećavajuća. 'Javlja se malo veća kiša, međutim, najveći problem je da bude veliko jugo i da se snijeg na Velebitu otopi', naglasio je Drago Hečimović, zamjenik načelnik općine Perušić. Tijekom vikenda vodostaj Like rastao je za 30 centimetara na sat. Sada raste, ali puno sporije i ako nastavi topljenje snijega i jugo pojača, Kosinj će ponovno poplaviti.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Snijeg poharao Pakistan Razorni učinci VIDEO Poharala ih snježna oluja, među poginulima 22 djece: Uništene kuće, naselja bez struje

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene