Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navikli na poplave, pa žive normalno

Kosinjska 'žila kucavica' pod vodom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda je u Kosinju ponovno prekrila stari most kojim se ne može prometovati.

Taman kada su se Kosinjani ponadali da je njihovim mukama došao kraj vodostaj je opet porastao tijekom noći i prekinuo jedinu cestu na tom području koja je nekoliko dana bila u funkciji.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Mostov kandidat za premijera Nikola Grmoja program predstavio Grmoja Most ima prijedlog za smanjenje jedne od najvećih ovisnosti: "Zabranit ćemo reklamiranje i ograničiti broj aparata"

Unatoč tome život se u Kosinjskoj dolini i dalje odvija normalno, barem onoliko koliko to poplava dopušta, a što je najvažnije imovina stanovništvu nije ugrožena. Poplavljena područja je obišao i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut koji je nakon Karlovca stigao u Kosinj.

'Ono što je dobro da nigdje nemamo ugroze stanovništva, ugroze naselja ima nekoliko prekida na lokalnim cestama, ali sve službe su na terenu, policija je označila sve te puteve, službe civilne zaštite, lokalne samouprave, vatrogasaca ispumpavaju,znači svi oni koji trebaju reagirati -reagiraju na vrijeme', rekao je Damir Trut ravnatelj DUZS RH.

'Voda se podigla za nekih 30-ak centimetara no međutim još uvijek nije dosegla onaj maksimalni nivo od 5.prosinca kada je vodostaj iznosio 492,40 metara nad morem', kaže Katarina Milković iz općine Perušić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene