Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju 50 godina

Kosinjani izigrani: S vodom otišla i obećanja Vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od velike siječanjske poplave, u Kosinju se ništa značajno nije promijenilo. Zbog davnih planova da se i tamo sagradi još jedno akumulacijsko jezero, u tom kraju apsolutno sve stoji.

Kada je voda u kosinjskome polju dosezala i 30 metara dubine mnogi, među njima i političari, dolazili su do poplavljenog mosta i obećavali trajno rješenje problema. S vodom su, međutim, otišla i obećanja. U prostornim planovima pedeset godina Gornji Kosinj i Mlakva označeni su plavom bojom, a država toliko planira gradnju drugog akumulacijskog jezera.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

'Mi smo 50 i više godina sustavno zakidani pa bi željeli da Vlada RH ili neki nadzorni čimbenik dođe, da vidimo relevantne ljude da se pokažu, da li izgraditi to jezero ili ne', kaže Ivan Jugović iz Donjeg Kosinja. Dok je plavo na karti, ne smije se i ne može ništa graditi i nadograđivati. Gornji Kosinj nema vodovod, ne mogu se graditi nove ceste. Kosinjane je u siječnju posjetio i potpredsjednik Vlade, Slobodan Uzelac. I on je kao i Božidar Pankretić i Darko Milinović u obilasku obećao rješenje problema, ili iseljavanje i gradnja jezera, ili micanje plana gradnje jezera.

'Ljudi žele da se njihovo ovo, gdje žive, adresa, prebivalište da se to već jedanput riješi, da znaju na čemu su, hoće li se to poplavljivati ili se neće poplavljivati', zaključuje Ivan Hodak, župnik župe Kosinj. Na odgovor će bar kako sada stvari stoje čekati još godinama, a Kosinjani su kako stvari stoje još jednom prevareni i izigrani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene