Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korak u život

Dokaz da se želje mogu ostvariti: Podijeljeno 19 stipendija mladima koji žele doći do uspjeha

Akcija
Akcija
Aktualno Galerija Akcija Akcija Akcija Akcija Natalis Mujkić (Foto: Dnevnik.hr) Natalis Mujkić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dražen Mavrić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Iako ih život nije mazio i nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb, imaju želju i volju za uspješnim životom i fakultetskim obrazovanjem. U sklopu akcije "Korak u život" 19 mladih studenata dobilo je stipendije koje će im idućih pet godina biti vjetar u leđa.

Natalis ima 19 godina i sa sobom nosi tešku životnu priču. "Moja majka nije imala više novca da me financira niti je vodila brigu puno o meni, dok oca nije bilo", ispričao je Natalis Mujkić, jedan od stipendista akcije "Korak u život".

Pročitajte i ovo EduFest Festival studiranja i studentskog života "Znam da kažu da će Chat GPT sve zamijeniti...": Ova su zanimanja najprivlačnija budućim studentima, jedna skupina hrli u Hrvatsku Ilustracija Važna prilika Županije, gradovi i općine dijele stipendije: Pogledajte koliko iznose i tko će imati prednost

Preselio se u Zagreb. Student je prve godine Fakulteta prometnih znanosti i živi u studentskom domu. Vijest o tome da je postao stipendist pomalo ga je iznenadila. "Znam koliko ima djece koja imaju veće probleme od mene", rekao je.

Akcija Natalis Mujkić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Stipendije je primilo još 18 mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Mjesečnu stipendiju od 1600 kuna dobivat će sljedećih pet godina.

"Mogu reći da smo ove godine dodjeljivali 19 stipendija i da su sva djeca koja su zadovoljila kriterije natječaja dobila stipendiju. Mislim da je to velik uspjeh ovogodišnje akcije", rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.

Akcija Dražen Mavrić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

U 10 godina, koliko akcija postoji, podijeljeno je više od 220 stipendija. Nove stipendiste pjesmom je počastio dječji plesni zbor. A najsnažniji pokretač je volja.

"Želje nije nemoguće ostvariti. Treba samo vjerovati u sebe i ne odustajati", rekao je Natalis.

Usprkos svemu, ti mladi ljudi i dalje imaju razlog za osmijeh i hrabrost za novi životni korak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene