Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Korade i službeno osumnjičen da je iz osvete počinio masakr!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je na današnjoj konferenciji za novinare i službeno objavila da je umirovljeni general Ivan Korade osumnjičen za počinjenje četiri ubojstva i otmicu na području Zagorja, navodeći samo inicijale osumnjičenika i žrtava.

Protiv Koradea je podignuta kaznena prijava za teška ubojstva Gorana i Cilike Hudić, Franje Kosa i Davora Petriša te pokušaj ubojstva Vlade Knoka i otmicu na štetu hrvatske državljanke Z. R.

Pročitajte i ovo Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora" Američki borbeni zrakoplov oglasio se Biden Amerikanci počeli osvetničke napade na militante u Iraku i Siriji, pristižu prve vijesti o poginulima i ranjenima

U priopćenju policije stoji da I. K. 27. ožujka u vremenu između pola sata nakon ponoći i 1.30 sati ujutro došao u obiteljsku kuću Cilike Hudić u Velikoj Veterničkoj i ubio je iz pištolja iz osvete što ga je svojedobno optužila za krađu novca iz trgovine, u u čijem su vlasništvu bili ona i njezin pokojni muž.

Zatim je mučki ubio i njezinog unuka Gorana, kako bi prikrio ubojstvo, tj. eliminirao svjedoka.

Potom je otišao u kuću Franje Kosa te je, također u namjeri da eliminira svjedoka, prvo pucao u Vladu Knoka, teško ga ranivši, a zatim je ubio Kosa tako da je pucao u njega te mu zario nož u vrat, i to zbog osvete za sukob iz 1987. godine.

Noć prije, 26. ožujka, I. K. je bio u vikendici Davora Petriša u Vitešincu gdje su zajedno konzumirali alkohol. Došlo je do svađe tijekom koje je Korade iz pištolja ubio Petriša.

Osumnjičen je također da je 26. ožujka oko 3 sata ujutro oteo Zlatu Rabuzin (policija je navela samo inicijale), koja mu je nekako uspjela pobjeći iz vozila sakrivši se u obližnjoj bolnici u Varaždinskim Toplicama.

Mediji pišu da je ona majka mladića koji se nedavno sa svojim prijateljima u jednom varaždinskom kafiću sukobio s Koradom.

Ravnatelj policije Marijan Benko napomenuo je da su dosad primili više stotina dojava građana o navodnom kretanju generala Korade, pa je tako osumnjičeni za masakr u Zagorju navodno viđen i u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, BiH, Sloveniji, Jastrebarskom i u mnogim drugim mjestima u Hrvatskoj.

Rečeno je i da će svi koji su pomagali ili još pomažu odbjeglom generalu, biti prijavljeni za kršenje zakona.

U potragu za Koradom dosad je uključeno 3600 osoba, a 400 policajaca na terenu stalno ga traži. 

Potraga za umirovljenim generalom Ivanom Koradom ne prestaje i u ovim trenucima policija pretražuje područje u blizini njegove kuće u Velikoj Veterničkoj.

Policija je uvjerena da se i dalje nalazi na području Ivanca i Golubovca, što se vidi, kako je rekao glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, po tome gdje ga najviše traži.

Borovec je potvrdio da su sinoć imali dojavu da je Korade viđen i u okolici Jastrebarskog. Na tu kao i na sve dosadašnje dojave policija je na odgovarajući način reagirala i pretražila sumnjivo područje, dodao je.

"Policija je dobila više od 50 dojava iz cijele države i sve se provjerava, a jučer je bila dojava za Jastrebarsko i ništa bitno nije utvrđeno", rekao je.

Policijska potraga za Ivanom Koradom traje šesti dan, u blokadi su dvije županije - Varaždinska i Krapinsko-zagorska. Za bjeguncem traga više od 500 policajaca interventne i specijalne policije iz nekoliko policijskih uprava, a uključene su i obavještajne agencije. Pretražuje se vrlo nepristupačno područje uz pomoć policijskih pasa. Brežuljkast i šumovit kraj nadlijeću helikopteri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene