Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na kritike

Koračević se brani: Radnička prava i plaće u HEP-u su smanjeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smijenjeni predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević nakon jučerašnjih oštrih kritika ministra financija Slavka Linića u svoju obranu iznosi uštede koje je kao direktor napravio u tom javnom poduzeću.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirao je jučerašnju odluku Uprave HEP-a koji kontrolira njegov HNS da svojim radnicima isplati po 3.500 kuna nagrade prigodom dana tvrtke. 'Ja ne mislim biti ministar koji se miješa u kolektivno pregovaranje, ali sam prenio upute koje su bile na Vladi i točno to što sam prenio sam jučer izjavio svim medijima. Točno sam dao upute kakve su bile rečene na Vladi', rekao je Vrdoljak.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić Telefonska sjednica Vlada predložila opoziv Frane Barbarića: Presudila mu afera o bespravnoj gradnji Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura

Istu odluku SDP-ov ministar financija Slavko Linić nazvao je sramotnom.

>> Linić: Sramim se i Uprave i Nadzornog odbora HEP-a! I sindikata!

Bivši šef HEP-a Zlatko Koračević, kojeg je Vlada nedavno smijenila, kaže da je tvrtka ostvarila velike uštede i da su svi bili informirani o pregovorima sa sindikatima.

Vrdoljak pak poručuje da on nema vremena čitati pojedine članke kolektivnih ugovora. 'U konačnici, ponavljam, prava su smanjena. Drugo, HEP je trgovačka firma koja živi od prodaje svojih proizvoda i usluga, a ne na teret poreznih obveznika. Danas HEP ima 1.600 ljudi manje, do konca godine ušteda na plaćama bit će otprilike 100 milijuna', kazao je bivši predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene