Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne slažu se sa Stožerom

Koordinacija vukovarskih stradalničkih udruga: 'Podržavamo službeni protokol!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija vukovarskih stradalničkih udruga je poslala dopis u kojem izražavaju neslaganje najavom Stožera za obranu hrvatskog vukovara o organiziranju paralelnog protokola i paralelne kolone sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenog.

Dopis prenosimo u cijelosti:

'Dolje potpisani predsjednici udruga, članova koordinacije stradalničkih udruga grada Vukovara, izražavamo svoje neslaganje najavom Stožera za obranu hrvatskog Vukovara o organiziranju paralelnog protokola i paralelne kolone sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenog.

>> 'Vukovar će 18. studenog biti negostoljubiv za vladajuće'

U potpunosti podržavamo službeni protokol kao i svih ovi godina. Mišljenja smo dvojni protokol razjedinjava branitelje i ostale sudionike hodočašća i omalovažava žrtve Vukovara te stoga pozivamo članove Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da još jednom preispitaju svoju odluku i odustanu od nje
', stoji u dopisu.

Podsjetimo, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara odlučio je da će bojkotirati službeni protokol obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga, da će taj spomendan obilježiti svojim, posebnim protokolom te da neće nastaviti razgovore s Vladom i da će svoje  zahtjeve pokušati ostvariti 'drugim putem'.

Pročitajte i ovo Kolona sjećanja - 120 32. godišnjica Penava o jučerašnjoj Koloni sjećanja: "Nadam se da smo svima poslali poruku" Veronika Soldo - 2 DAN SJEĆANJA Bila je djevojčica kad joj je otac nestao na Ovčari: "Takve rane teško zacijeljuju"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene