Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će biti nasljednik Polančeca?

Konzultacije su pri kraju: U igri su Šuker, Čobanković i Škegro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za novim potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva je u završnoj fazi.

Premijerka Jadranka Kosor ime ili imena nasljednika Damira Polančeca planira objaviti u tjednu koji je pred nama. U najužem izboru za prvog premijerkinog suradnika, prema dostupnim informacijama, trenutačno su tri imena: Petar Čobanković, Borislav Škegro i Ivan Šuker. Prvi uz premijerkino rame danas je bio ministar Šuker. Zajedno su došli proslaviti 20 godina sisačkog HDZ-a. 'Svaki dan me isto pitate, od toga tko je sa mnom i uz mene ne treba izvoditi nikakve zaključke o tome tko će biti sutra ministar gospodarstva', rekla je Kosor. No, među HDZ-ovcima se priča kako nije nemoguće da na mjesto potpredsjednika Vlade sjedne i Petar Čobanković. Osim što mu za rukom polazi dobra suradnja sa seljacima, Čobankovićev plus je i odanost premijerki.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva

>> Kosor o Škegri: Mnogi dođu u Vladu, to ništa ne znači

Škegro odbio komentirati

Kosor je najavila da će odluku o novom potpredsjedniku Vlade i ministru gospodarstva donijeti idućeg tjedna Budući da, po novom, potpredsjednik Vlade ionako, vjerojatno, neće biti ministar gospodarstva, Čobanković bi uz potpredsjedničku mogao zadržati i fotelju ministra poljoprivrede. 'Sljedeći tjedan ćete dobiti odgovore na sve, ovo zanima prije svega mene, a onda i cijelu javnost', kaže Kosor. U top tri ulazi i Borislav Škegro. U telefonskom nam je razgovoru opovrgao mogućnost da sjedne u fotelju ministra gospodarstva jer, kaže, to nikad nije ni bio, no na pitanje hoće li sjesti na mjesto potpredsjednika za gospodarstvo bio je bez komentara. Škegro je već deset godina izvan politike. Jučerašnji posjet bivšeg ministra financija banskim dvorima zagolicao je javnost.

Tedeschi nije zainteresiran ni za jednu fotelju

'Mnogi ljudi dolaze u Vladu, prije svega nije razgovor trajao tri sata kao što pišu danas neke novine nego pedesetak minuta, ali ne znam zašto nisu i drugi primijećeni koji su jučer ulazili u Vladu i došli k meni na sastanak. A ja sam jučer imala desetak petnaestak sastanaka sa raznim ljudima', rekla je Kosor. U Banskim je dvorima bio i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic grupe. No, bilo kakve spekulacije, Tedeschi odbacuje. Nije zainteresiran niti za jednu fotelju. Jedino što ga zanima je vođenje vlastite tvrtke.

Mislite li da bi Škegro bio adekvatna zamjena za Polančeca?

  • Da
  • Ne, ista stvar
  • Ne, to je još gori izbor

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene