Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konverzija švicaraca

'Koliko ću ja biti na kraju dužna ako ovo ne bude riješeno? Koliko ću ja stanova otplatiti?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakon o konverziji kredita u švicarcima u euro na snazi je već 27 dana. No, konverzija još nije započela. Banke tvrde da će svoje zakonske obveze izvršiti u roku.

Banke imaju još tri tjedna da klijentima na adrese dostave izračune konverzije.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Već 26 dana Gordana Moscarda iz Fažane se nada kako će stići svaki čas. 'Digla sam 430, otplatila 305, sad sam dužna na današnji dan 550 tisuća kuna. Koliko ću ja bit na kraju dužna ako ovo ne bude riješeno, ova konverzija koliko ću ja stanova otplatiti?', pita se Gordana.

Banke kažu da će klijentima izračune poslati u zakonskom roku. 'Mislim da banke čekaju zadnji dan zbog izbora, jer se nadaju da će se taj Zakon srušiti, bez obzira što je u saboru jednoglanso izglasan, ja mislim da je to njihov plan igranja s našim živcima', smatra Gordana.

Grčić: Očekujem efikasnost banaka u konverziji CHF kredita

Ministar financija poručuje - rok im je kratak, ali vjeruje da će sve biti uredno, inače će plaćati kazne.

Iz HDZ-a poruka, pričekajmo da istekne rok - ali jasno je. 'Postoji zakon i svatko se mora pridržavati zakona, a što se tiče ustavnosti, ako se Ustavni sud o tome očituje ako postoje neke odredbe Zakona koje nisu u skladu s Ustavom, nova Vlada će to trebati mijenjati', kaže HDZ-ov Goran Marić.

Svima koji imaju kredit u švicarcu ostaje čekati još 19 dana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene