Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrolirana eksplozija

VIDEO Vukovar: Pogledajte eksploziju zrakoplovne bombe od 250 kilograma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na polju između Vukovara i Bršadina detonirana je 250 kilograma teška bomba koja je jučer izvađena iz silosa 'Đergaj' kod Vukovara.

Kontroliranom eksplozijom izvedenom na njivi kod Vukovara stručnjaci MUP-a uništili su danas u 11,27 sati 250 kilograma tešku zrakoplovnu bombu FAB 250 M 72 jugoslavenske proizvodnje zaostale iz agresije na Hrvatsku, potvrdio je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevezena u bolnicu Užas na sjeveru Hrvatske: Pijan bacio bombu i ozlijedio ženu, policija ga jedva svladala i pronašla još jednu Sportska dvorana na Filipinima u kojoj se dogodila eksplozija tijekom katoličke mise - 1 Na Filipinima Krvavo jutro, napali vjernike na misi: Četiri osobe su poginule u eksploziji, deseci su ranjeni

>> Vukovar: Iz silosa izvadili zrakoplovnu bombu od 250 kg

"Prethodno je bomba transportirana u kamionskoj prikolici osiguranoj vrećama s pijeskom od silosa 'Đergaj' do mjesta uništenja u rupi na njivi dubokoj tri metra, a u vrijeme transporta kao i eksplozije, promet državnom cestom D 55 Vinkovci-Vukovar nakratko je obustavljen", rekao je Džigumović te dodao da je i stanovništvo obližnjeg sela Bršadin upozoreno da ne izlazi iz kuće.

Zrakoplovna bomba sadržavala je oko 100 kilograma TNT eksploziva, bila je duga 1,5 metara, široka 33 centimetra, a neeksplodirana se zaglavila u metalnom lijevku ćelije silosa "Đergaj" kod Vukovara gdje se na pet metara visine iznad tla, više od 21 godine, nalazila neotkrivena.

Izvađena iz silosa

Otkrili su je početkom prosinca 2012. godine skupljači sekundarnih sirovina i o nalazu izvijestili policiju. Zbog loših vremenskih uvjeta ove zime, vađenje i uništavanje bombe odgađalo se sve do ovoga vikenda. U međuvremenu, mjesto pronalaska bombe policija je danonoćno osiguravala.

Tijekom jučerašnjega dana bomba je izvađena iz lijevka silosa, položena na posebno izrađena kolica i prebačena na kamionsku prikolicu. U dvodnevnoj akciji vađenja i uništavanja bombe sudjelovali su stručnjaci MUP-a, PU zagrebačke i PU vukovarsko-srijemsku, akciju je tehnički podržala i Vukovarsko-srijemska županija, a ukupni troškovi dvodnevne akcije iznosili su oko 80.000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene