Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele pomoći

Kontakt policajci grade kuću ugroženoj obitelji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva obrovačka kontakt policajca u nekoliko su mjeseci prikupila pomoć za uređenje kuće siromašne obitelji. Da odu korak dalje od svojih uobičajenih dužnosti, policajce je potaknula 14-godišnja djevojčica, koju su zbog neimaštine socijalne službe namjeravale izdvojiti iz obitelji.

Čuvari reda u kuću obitelji Šarlija danas nisu došli zbog kršenja zakona, već u obilazak ljudi koji zahvaljujući njima sada imaju normalne uvjete za život. Donedavno, ta obitelj nije znala što je to tuš, a grijali su se paleći drva na podu kuhinje. Tad je za njihovu sudbinu doznao kontakt policajac Ante Baždarić. 'Išao sam ih obići. Imao sam što i vidjeti, kuća neizrađena, bez ikakvih uvjeta za život, nema sanitarnog čvora', rekao nam je policajac Ante.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dozivali upomoć Nova akcija spašavanja migranata: Ostali na povišenom djelu kojeg je okružila voda Goran Gašpert i Tea Švob Tea Švob Spasila je utopljenika iz mora, jedna je od rijetkih policajki na motoru, a sada je dobila novo priznanje

U kratko vrijeme povezao se sa župnikom, načelnikom i ravnateljem škole. Brzina je bila ključna jer su socijalne službe 14-godišnju Antonelu htjele izdvojiti iz obitelji. U svega nekoliko mjeseci oronula i hladna kuća pretovorila se u topli obiteljski dom. 'Pronašli smo majstore za postavljanje keramičkih pločica, gdje smo ja i Ante, naravno, sudjelovali u izvođenju tih radova', objasnio je kontakt policajac i Antin kolega Anto Miloš. Antonelin stariji brat nije završio ni osnovnu školu, no ona je dobra učenica, voli strane jezike, prihvaćena je u društvu i već zna što će nakon osnovne škole.

Policajci nakon kratkog posjeta napuštaju obitelj Šarlija, no samo na kratko, jer do ljeta treba dovršiti i fasadu, a tad će zajedno s Antonelom proslaviti uspješan kraj školske godine. 'Ja se svima zahvaljujem koji su god pomogli, i to je to', poručila je Ljubica Šarlija, Antonelina majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene