Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BURA ZBOG UGOVORA

Veliki dobavljači podržavaju lex Agrokor: "Molimo sve da prestanu politizirati s nama, nismo za politiku"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki dobavljači Agrokora obraćaju se javnosti sa svojim stavovima oko novonastale situacije u Agrokoru.

Ivan Škorić, potpredsjednik HGK, je rekao da veliki dobavljači podržavaju lex Agrokor jer je tim zakonom spriječen stampedo koji bi nastao da je otvoren stečaj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HGK donosi Gospodarstvo budućnosti: Evo čemu se trebamo okrenuti kako bismo pokrenuli hrvatsku ekonomiju Slika nije dostupna HGK donosi Što je poslovni plan i zašto ga mora imati svaki poduzetnik?

"Znamo da su podmireni svi mikro dobavljači i OPG-ovi, 32 posto dugova, a osam posto će biti plaćeno u ožujku. Lanac opskrbe u Agrokoru nikad nije prestao i plaćanje je bilo odmah. Znači, dosad je ipak nešto bilo napravljeno. Molimo sve da prestanu politizirati s nama, mi to ne želimo, nismo za politiku. Želimo da nas se uključi u restrukturiranje", rekao je Škorić.

Novinare je zanimalo namjerava li Atlantic grupa ući u vlasničku strukturu Agrokora, no Ivan Mišetić, generalni tajnik Atlantic grupe, kaže da oni nikad nisu skrivali svoje ambicije kad su akvizicije u pitanju, ali da je o ovome preuranjeno govoriti. "Koliko razumijem, za sada još ništa nije na prodaju", rekao je Mišetić.

Uobičajene odredbe ugovora

Marica Vidaković, predstavnica velikih dobavljača, danas je već odgovarala na novinarska pitanja o detaljima ugovora s kreditorima Agrokora. Vidaković je rekla da je ponosna što su uspjeli sačuvati zdravo tkivo gospodarstva i selo.

"Gotovo nitko nije vjerovao da ćemo uspjeti naplatiti toliko u travnju ove godine. Nismo nikad zadovoljni jer želimo sve svoje novce", rekla je Vidaković, dodajući da je spomenute ugovore analizirala s ostalim vjerovnicima i pravnicima te su zaključili da su odredbe tih ugovora uobičajene kad je riječ o tako velikim financijskim angažmanima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene