Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODMETNUTI MOSTOVCI NE DAJU (JOŠ) POTPISE HDZ-u

'Mostom upravlja netko iz pozadine, a Petrova je opila vlast'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Lovrinović, Juro Martinović i Ivica Mišić objavili su da od danas više nisu u Mostu. Kazali su da nisu za nove izbore i da će dati podršku novoj Vladi ako bude imala dobre programske osnove, ali da nikome neće dati bianco potpis.

'Mi od danas više nismo u Mostu i imamo svoj klub zastupnika. Tri su razloga: odstupanje Mosta od programa na koji smo dobili 300 tisuća glasova, posebice ekonomskog dijela. Sve veće soliranje Bože Petrova, i treći razlog je nepreuzimanje odgovornosti zbog pada popularnosti Mosta', kazao je Lovrinović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna LOVRINOVIĆ UPOZORAVA 'Ponavljam, nije naplaćeno osam milijardi kuna za koncesije!!!' Slika nije dostupna Ivan Lovrinović gost Dnevnika Nove TV Kome će se prikloniti odmetnuti Mostovci?

'Mi smo suosnivači Mosta i nismo njegovi odmetnici. Želimo ostati na platformi koju smo sukreirali u Mostu i ne želimo iznevjeriti građane. Na tome ćemo raditi i dalje i na tome inzistirati. Ovo je težak trenutak za Hrvatsku. Ne želimo sudjelovati u daljnjoj polarizaciji i spremni smo sudjelovati u radu za opće dobro. Inzistirat ćemo na programu i ljudima uz koje se misli planirati nova vlada. Želimo biti konstruktivni i želimo da ne dođe do novih izbora, ali nećemo nikome dati bianco podršku zato jer se tako i tako zove', poručio je bivši Mostovac dodavši da iz Vlade moraju otići i premijer Tihomir Orešković i oba potpredsjednika - Tomislav Karamarko te Božo Petrov.

'U slučaju novih izbora, izgubili bi nekoliko mjeseci a možda i godina. Hrvatskoj trebaju reforme što prije. Most, odnosno njegov čelnik, nije uspio pokrenuti reforme - to nisu ukidanje pečata i Mesićevog ureda. Ukoliko se ne budemo mogli uvjeriti da je vlada na pravim programskim osnovama, mi smo za nove izbore. Nama nitko neće upravljati sa strane', rekao je Lrovrinović.

Ustvrdio je i da netko vodi Most iz pozadine jer brojne odluke, rekao je, ne donosi Nacionalno vijeće Mosta. Nije želio reći niti na koga sumnja jer bi to bile - spekulacije.

Na pitanje o tome da je pad popularnosti Mosta vezan uz savez s Domoljubnom koalicijom, a upravo njih trojica i dalje ostaju uz nju, odgovorio je kako je jedini iz Mosta bio protiv Vlade i njezinog programa.

'Vidio sam da to neće ići u dobrom smjeru. Imali smo nade da će Petrov nakon toga inzistirati na ključnim ciljevima našeg programa, ali on to nije napravio i mogu konstatirati da ga je opila vlast', kazao je Lovrinović.

Naglasio je kako iz Domoljubne koalicije s njima nitko još nije razgovarao.

'Sudjelovat ćemo samo onda kada nas uvjere da je program nove vlade kvalitetan kao i ljudi odnosno mandatar', izjavio je dodavši da ih ne zanimaju funkcije te da su spremni surađivati sa svima koji će imati kvalitetne ideje.

NIje konkretno odgovorio bi li prihvatio mjesto potpredsjednika Vlade.

'Da sam htio trgovati, to sam već mogao. No, čvrsto ostajemo protiv telefonske privatizacije državne imovine. Ne trebamo veletrgovačku vladu', zaključio je Lovrinović.
 

Jesu li dio većine koju slaže HDZ?

Ivan Lovrinović jučer je gostujući u Dnevniku Nove TV odgovorio na pitanje jesu li dio većine koju slaže HDZ.

'To će ovisiti o dvije stvari, o programu i o ljudima koji će se predstaviti odnosno ponuditi za nove ljude koji će voditi vladu. Nama trojici iz MOST-a, gospoda Mišić, Martinović i ja, nama je presudno važno provođenje programa odnosno ono zašto smo se izvorno zalagali u MOST-u. Mi smo vidjeli posljednjih mjeseci da je MOST tj. Božo Petrov sve više odustajao od tih reformi, odmicao se od monetarne reforme, porezne reforme, nove demografske politike je često mijenjao mišljenja i mi smo prema tome odlučili da osnujemo svoj nezavisni klub u Sabor', poručio je Lovrinović.




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene