458876
458876
458876
458876
458876

KONFERENCIJA U SPLITU Kako podići sigurnost na jugoistoku Europe?

  • , 30.11.2016., 14:33
  • Autor:
  • komentara

Split je domaćin načelnicima Glavnih stožera zemalja Američko-jonske povelje.

 
 
 
 
Konferencija u Splitu (Video: Vijesti Nove TV u 14 sati)
Konferencija u Splitu (Video: Vijesti Nove TV u 14 sati)

Uz Hrvatsku, na konferenciji sudjeluju gosti iz susjednih zemalja u regiji.

Razgovaralo se o zajedničkoj suradnji, ali i o načinu kako podići sigurnost na jugoistoku Europe, s obzirom na moguće prijetnje. Premda vojska ima problema s obukom, ali i kašnjenjem nekih već pokrenutih projekata, načelnik Glavnog stožera general Mirko Šundov smatra da Hrvatska može ispuniti sve obveze koje je pred nju postavio NATO.

"Ide sve svojim tijekom, malo ima kašnjenja, ko i uvijek, i to je sve dio procesa, rekao bih. Pokušavamo ostvariti taj balansirani razvoj i modernizaciju sve tri grane, što nije lako, ali to je naš posao i trudimo se da tako bude"', rekao je general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se