Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Trbuhom za kruhom''

Konferencija nudi odgovore na najveći izazov tvrtkama: Kako privući i zadržati zaposlenike

Konferencija nudi odgovore na najveći izazov tvrtkama: Kako privući i zadržati zaposlenike (Screenshot: Lider)
Konferencija nudi odgovore na najveći izazov tvrtkama: Kako privući i zadržati zaposlenike (Screenshot: Lider)
Danas svakodnevno više od 180 hrvatskih građana odlazi trbuhom za kruhom u druge zemlje Europske unije i šire, ostavljajući katkad i dobro plaćena radna mjesta u domovini.

Najveći izazov organizacijama u Hrvatskoj je kako privući i zadržati zaposlenike, zato će na drugoj HR konferenciji stručnjaci razmijeniti mišljenja o tom problemu.

Pročitajte i ovo Izbori Važna poruka DIP poručio poslodavcima: "Omogućite radnicima da glasuju 17. travnja" Digitalni inovacijski inkubator - 2 Razmišljanje izvan okvira Potraga za najboljim mladim inovatorima: "Ovo je najbolji način učenja"

Umjesto da nabrajaju svima poznate razloge iseljavanja i traže krivce, odlučili su organizirati vrijednu konferenciju koja nudi rješenja:

• Kako i koliko direktori i vlasnici mogu utjecati na smanjivanje stope odlazaka naših ljudi?
• Što mogu učiniti kako bi im ostanak u Hrvatskoj bio privlačan?
• (Ne)moć i (ne)odgovornost HR-a– koja su znanja i iskustva HR-a na raspolaganju u rješavanju tog problema?
• Kakvu kulturu u organizacijama treba poticati da bi se riješio taj problem i kako?
• Što neke organizacije već čine i s kakvim rezultatima?
• Što kao društvo moramo mijenjati i kako?

Odgovore na ova i druga pitanja bit će ponuđena na 2. HR konferenciji: Employee Engagement & Retention: Privuci i zadrži, koju poslovni tjednik Lider organizira u suradnji s Udrugom U4HR (Udruga za upravljanje, umrežavanje, učenje i unapređivanje ljudskih potencijala u Hrvatskoj) 5.prosinca.2018.u Westinu, Zagreb.

Predavači na konferenciji će biti: Ana Marušić, Atlantic grupa; Barbara Salopek, Vinco Innovation; Hrvojka Kutle, U4HR; Ivana Vrhovski, VERN; Ivica Vrančić, Verantius; Karin Volo, Evoloshen; Luka Babić, Head of People Operations, Infobip; Maja Mahovlić, MojPosao;  Marko Pavić, Ministar rada i mirovinskog sustava
 Nathalie Lerotić Pavlik, Leadership Coach; Nenad Bakić, investitor, poduzetnik i začetnik STEM revolucije u hrvatskim školama; Ognjen Bagatin, Poliklinika Bagatin; Žana Goić Petričević, leadership coach and training facilitator.

Skup je namijenjen vlasnicima tvrtki, menadžerima, HR menadžerima, voditeljima timova i linijskim menadžerima, svima koji se susreću s izazovom rada i upravljanja s ljudima, svima koji se suočavaju s izazovom privlačenja i zadržavanja radne snage u organizacijama ili državi.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene