Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gase i tri kanadera

Požar u Konavlima zahvatio navodno razminirano područje, tijekom noći odjeknule 34 eksplozije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar koji je u srijedu navečer prešao iz Crne Gore u Hrvatsku na brdu Bjelotina poviše konavoskog sela Bani, sinoć je došao 500 metara od sela Gornje Pičete, a od ponoći do osam ujutro na tom predjelu odjeknule su čak 34 eksplozije od zaostalih mina, rekao je u nedjelju ujutro zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Konavle Mario Magud.

DUZS je priopćio kako su na to područje upomoć vatrogascima poslana tri kanadera.

Pročitajte i ovo Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru Vatrogasci, ilustracija Poznat je uzrok Tragedija u Đakovu: U stanu buknuo požar, smrtno stradao muškarac

"Pokušavamo mu pristupiti koliko možemo, ali sinoć od ponoći do 8 ujutro odjeknule su 34 eksplozije na predjelu koji je navodno razminiran, odnosno nije minski sumnjivo područje. Požar je sad nekih 500 metara od sela Gornje Pičete, ali kuće nisu ugrožene. Postoji jedna tampon zona, odnosno put na kojem su smješteni vatrogasci. Mi nećemo dopustiti da požar eventualno prebaci. Tokom dana očekujemo pomoć zrakoplova", rekao je Magud.

Dodao je kako aktivne linije požara trenutno ima oko jednog kilometra, a izgorilo je više od 300 hektara raslinja.

Na terenu je danas 15 vatrogasaca s četiri vozila, pripadnici JVP Konavle i DVD-ova s područja Općine Konavle.

Hvarski vatrogasci hlade deponij koji gori od sinoć

Hvarski vatrogasci još saniraju požar koji je u subotu navečer planuo na deponiju u Starom Gradu na površini od oko 300 kvadrata, a u nedjelju ujutro uz pomoć dva radna stroja prekopavaju teren koji zatim natapaju vodom i hlade, doznaje Hina od vatrogasaca.

Vatra je buknula u 19.20 sati na deponiju nakon čega je na teren izišlo 30 vatrogasaca sa 10 vozila i još su jutros svi na terenu.

"Stanje na požarištu danas je zadovoljavajuće. Posao saniranja požarišta ide nam dobro. Na terenu su bageri koji prekopavaju odlagalište koje hladimo tako što ga natapamo vodom. Nema ugroze za ljude i objekte. Trenutno je puno manje dima, iako će ga biti i sljedećih dana, no nama je važno da nema otvorenog plamena", izjavio je Hini dežurni operativac u DVD Hvar.

Kazao je i da danas nisu tražili pomoć zračnih snaga s obzirom na to da je situacija na terenu puno bolja nego sinoć kada je buknula vatra. U DVD- u Hvar se nadaju kako će do večeri biti puno bolji uvjeti na požarištu i da će vatru staviti pod kontrolu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene