Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Možda koja kap kiše

Evo kakvo nas vrijeme očekuje i kada možemo očekivati prve kupače?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim što je zablistalo u unutrašnjosti, suncu su se razveselili i Dalmatinci. A kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna?

Ponedjeljak mnogi baš i ne vole jer je prvi radni dan, ali u ponedjeljak ujutro je odmah bilo lakše uz tople zrake. Pogotovo ako se sjetimo produženog vikenda koji je iza nas i koji je bio prepun kiše, a na Jadranu i jake bure. Zato su mnogi s nestrpljenjem dočekali povratak proljeća uz temperature do 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Snijeg na Platku Potencijalno opasno vrijeme Oglašeno žuto upozorenje: Danas pljuskovi s grmljavinom, a snijeg već pada na Platku i Zavižanu Sunčan dan u Zagrebu Vremenska prognoza Planirate kraj tjedna provesti otvorenom? Meterolog otkriva kakvo vas vrijeme čeka

S lijepim vremenom ćemo nastaviti i idućih dana. Nastavlja se utjecaj polja povišenog tlaka, ove anticiklone koja će do sutra nad našim područjem i još malo ojačati. U takvim okolnostima vrijeme će biti stabilno, suho i većim dijelom sunčano.

Oprez na cestama - Olujna bura, zimski uvjeti i skliski kolnici!

Sutra će već od jutra prevladavati vedro, tek mjestimice u kopnenom području može biti kratkotrajne magle. U gorskim krajevima, pri tlu ponegdje i slabog mraza. U unutrašnjosti će biti i svježe, čak i hladno uz temperaturu između 3 i najviše 7 stupnjeva, dok bi se u gorju tijekom iduće noći živa u termometru mogla spustiti i na samo jedan Celzijev stupanj, ipak iznad nule.

Na Jadranu će biti toplije, toplo more baš ne dopušta ni da se zrak ovako ohladi kao na kontinentu, očekuje se od 9 do 13 stupnjeva. Kad smo već kod mora, temperatura mu je od 15, a mnogim krajevima sad već i 17 stupnjeva što je vrlo blizu temperaturi koja se može preporučiti za kupanje. Do kraja tjedna i naše plaže će imati prve posjetitelje. Sutra ujutro, uz obalu još slaba do umjerena bura.

I idućih dana vrijeme će biti barem djelomice, ali često i pretežno sunčano. Tek potkraj srijede te u noći na četvrtak ima šansi i za nešto malo kiše. No, brzo će se razvedriti pa će opet biti sunčano. Temperatura u porastu, slična ili malo viša nego danas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene