Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Odgovor na Radmanovićeve kritike

Komšić: Oluja je imala golemi značaj za oslobođenje BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Član predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odgovorio je na kritike srpskog kolege Nebojše Radmanovića.

Rekao je da je čestitkom Hrvatskoj povodom Oluje i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti nastojao naglasiti da je ta vojna akcija imala golemog značaja i za oslobođenje Bosne i Hercegovine. 'Ne smijemo zaboraviti koliko smo mi koristi u ratu imali od zbivanja tijekom Oluje. Da, bilo je zločina i to nitko ne negira; za zločine koji su počinjeni nad Srbima tijekom Oluje u Hrvatskoj su krivci odgovarali, odgovaraju i odgovarat će pred sudom, ali to i dalje ne umanjuje povijesni i politički značaj te akcije za Republiku Hrvatsku koja ima puno pravo da to obilježava kao svoju veliku pobjedu, ali i za nas u BiH kojima je Oluja stvorila pretpostavke da se veći dio zemlje oslobodi 1995. godine', rekao je Komšić u razgovoru za sarajevsko Oslobođenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lajčak kaže da Komšić treba objasniti čestitku za hrvatski Dan pobjede Slika nije dostupna Komšić kritizira Lajčaka

>> Donja Suvaja: Pokazao koloni tri prsta, sukob u kafiću

U vojno-redarstvenoj akciji Oluji je spašena enklava zapadna Bosna koja je mjesecima bila u okruženju srpskih snaga. Komšić je opovrgnuo optužbe da je čestitkom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i hrvatskim građanima izašao izvan svojih ovlasti, za što ga je optužio srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

'Niti jednu odredbu ustava pa čak ni poslovnika predsjedništva nisam prekršio. Kad gospodin Radmanović bude u prilici promijeniti ustav i zabraniti mi da mislim i govorim, onda će to biti protuustavno, ali ja ni tada ne bih pristao šutjeti', rekao je Komšić. Radmanović je zamjerio Komšiću zbog upućene čestitke povodom Oluje kazavši da je u toj akciji veliki broj Srba prognan i ubijen. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene