Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Desna ruka Mladena Bajića

Komemoracija za Lazu Pajića: 'Jako će nam nedostajati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U novinarskom domu održana je komemoracija za glavnog čovjeka u istrazi o aferi Hypo banke - Lazu Pajića.

Od najvećeg stručnjaka za otkrivanje financijskog i gospodarskog kriminala oprostila se obitelj, tužitelji i odvjetnici. Lazo Pajić bio je desna ruka glavnog državnog odvjetnika, Mladena Bajića, čovjek koji je iz sjene radio na najtežim i najsloženijim predmetima u Državnom odvjetništvu, iznimnog znanja i britkog jezika.

Pročitajte i ovo Komemoracija za novinara Inoslava Beškera Inoslav Bešker Komemoracija za novinarskog erudita i profesora: "Bio je naš čuvar od gluposti'' Komemoracija za žrtve dječjeg ratnog logora u Sisku u vrijeme NDH Tužna obljetnica Održana komemoracija za žrtve dječjeg logora u Sisku: "Mnoga su djeca stradala, no velik je broj usvojen i spašen"

'Borio se poput lava u predmetima i nikad nije kazao - teško mi je. Svi smo izgubili', izjavio je Mladen Bajić. 'Lazo Pajić je bio čovjek s kojim se nisi mogao posvaditi. Veliki znalac, posebno gospodarskog kriminaliteta, spreman raditi na najvećim i najsloženijim predmetima, jako će nam nedostajati', rekao je Dragan Novosel, zamjenik glavnog državnog odvjetnika.

Lazo Pajić bio je jedan od najvažnijih ljudi uskočkog izaslanstva koje je išlo i u Austriju radi pretresa Sanaderovog bankovnog sefa. Uz obitelj, prijatelje i kolege tužitelje na komemoraciju je stigla i sva odvjetnička elita.

'Ja kao temperamentna osoba sa svakim sam znao ići u duel i svađu, sa Lazom Pajićem nikad', rekao je odvjetnik Branko Šerić. 'U profesionalnom smislu on je bio britak kao sablja što se kaže, ali na jedan smiren i fini način', rekao je Anto Nobilo. 'Nije Lazo gledao čovjeka u onom smislu da ga treba osuditi, nego je gledao djelo što je osuđivao', rekao je odvjetnik Petar Pavković.

Čovjek kojeg javnost možda toliko ne poznaje, jer nije bio u sudnicama. Lazo Pajić bio je tužitelj koji je stajao iza svih razvikanih predmeta. Njegovom smrću - državno odvjetništvo ostalo je bez jake karike u svom lancu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene