Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na ulazu u Mali Lošinj

Komadina: Nužna je izgradnja novoga fiksnog mosta na Privlaci na Lošinju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina istaknuo je nakon sastanka s creskim gradonačelnikom Krsitijanom Jurjakom i gradonačelnikom Malog Lošinja Garijem Capellijem u četvrtak u Cresu kako im je zajednička želja da se na Privlaci, na ulazu u Mali Lošinj, izgradi fiksni most umjesto pokretnog, koji se zbog kvara ne može zakretati.

"Unatoč tome što smo svi na vrijeme reagirali, očito će ove godine biti problema jer po svemu sudeći stari se most neće moći popraviti, no vjerujem da će se do sljedeće godine pronaći rješenje", rekao je Komadina.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Marija Selak Raspudić Nastavak sukoba Selak Raspudić o raskolu u Mostu: "Zbog Miletića sam odustala od liste za europske izbore, ali nije samo on u pitanju"

Rekao je da bi novi fiksni most morao biti znatno viši kako bi omogućio neometanu plovidbu Privlakom.

Most je potpuno blokiran od studenoga prošle godine. Izgrađen je 1948. godine, a obnavljan 1973. i 1988. Otvarao se dva puta na dan omogućujući plovilima najkraću poveznicu Malog Lošinja s morem istočno od otoka Lošinja.

VIDEO i FOTO Prvi let hidroaviona od Rijeke do Malog Lošinja

Komadina je najavio i početak rekonstrukcije ceste Mali Lošinj-Veli Lošinj, i to po modelu javno-privatnog partnerstva u koje su uključeni hotelska tvrtka "Jadranka", grad Mali Lošinj i Primorsko-goranska županija.

Creski gradonačelnik Gari Capelli istaknuo je da je dogovoreno 90 posto onoga što se može riješiti na razini županije. To je ugovor za projektiranje i izgradnju ceste između Veloga i Malog Lošinja te izgradnja rive u luci Rovenskoj u Velom Lošinju, rekao je.

Gradonačelnik Cresa Kristijan Jurjako izrazio je zadovoljstvo radom županijskog ureda za graditeljstvo i područnog ureda u Malom Lošinju, koji je brzo donosio potrebnu dokumentaciju za projekte u pripremi, kao što je pretovarna stanica za otpad na Cresu u sklopu županijskog projekta centra za gospodarenje otpadom Marišćine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene