Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjena u Vladi

Komadina ipak odlazi, umjesto njega zagorski župan Dončić?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina trebao bi uskoro odlučiti hoće li ostati u Vladi ili otići.

To je zaključak sastanka ključnih članova Vlade o slučaju Komadina koji se održao ovih dana, kažu upućeni izvori. Kako piše Večernji list u vrhu Vlade i SDP-a, prevladava mišljenje da bi se Komadina trebao povući s ministarske pozicije. A tome je navodno sklon i sam Komadina.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura"

Kao njegova zamjena na mjestu ministra pomorstva, prometa i infrastrukture mogao bi doći Siniša Hajdaš Dončić, sadašnji krapinsko-zagorski župan. On se spominje kao osobni izbor predsjednika Vlade Zorana Milanovića za Komadinina nasljednika.

Mnogi ljudi koje je htio postaviti u ministarstvo ili u javna poduzeća koja su u njegovoj nadležnosti odbili su ga, a Vladimir Ferdelji, kojega je postavio za svog pomoćnika, morao je otići samo mjesec dana nakon što je imenovan jer je javno kritizirao rad Vlade. Tako je u Komadininu resoru zavladao popriličan kaos, a on je sam najviše tome pridonosio piše Večernji. Tako je, primjerice, iznosio pogrešne podatke ili barem bi to tako prezentirao, kao u slučaju viška 5000 radnika u HŽ-u, pa bi se sutradan pravdao da je to bio lapsus i da nema toliko viška radnika u tom poduzeću. Sve je to bilo previše stresno za Komadinu pa se i razbolio

Na bolovanju je bio mjesec dana, od ukupno tri mjeseca koliko je ministar. Premijer Milanović demantirao ga je u intervjuima u povodu 100 dana Vlade kazavši da ta cesta nije među prioritetima ove vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene