Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanje na cestama

Kolone na putu do mora: Zbog nesreća se stvaraju gužve, čeka se i na graničnim prijelazima

Gužve na cestama konstanta su i drugoga dana srpanjskoga vikenda. Iz HAK-a i policije opetovali su upozorenje vozačima o održavanju sigurnosnog razmaka i pozvali na strpljivost.

Turistička sezona u punom obimu tek je počela, a to znači i velik broj vozila na cestama i autocestama, kao i povećanu mogućnost prometnih nesreća.

Nažalost, i danas ih je bilo nekoliko, i to u smjeru mora. Jedna se dogodila između čvorova Jastrebarsko i Karlovac, druga između čvorova Novigrad i Bosiljevo te još jedna zmeđu čvorova Bosiljevo II i Bosiljevo I pa su nastale kolone i vozi se usporeno.

Na većini cesta u smjeru mora promet je srednje gust i povremeno pojačan, a HAK i policija apeliraju na vozače da održavaju razmak između vozila.

Pozivaju vozače i da se informiraju o stanju na cestama prije nego krenu na put te prate što se događa u prometu, a sve aktualne prometne informacije može se provjeriti na HAK-ovim službenim stranicama.

Duge su kolone automobila i prema graničnim prijelazima s Hrvatskom iz BiH pa se na prijelaz čekalo i do sat i pol, izvijestili su Auto-moto saveza u BiH sa sjedištem u Mostaru te su pozvali vozače da se prije kretanja na put informiraju o gužvama i koriste alternativne granične prijelaze.

Pročitajte i ovo Ilustracija Druga je (ne)radna nedjelja Donosimo detaljan popis trgovina i šoping-centara, provjerite kad su otvoreni  

Pročitajte i ovo Lubenice - 4 neretvanske lubenice Počela je sezona najslađeg voća koje je zapravo povrće: "Kvaliteta je izvanredna"

Iz HAK-a i policije podsjećaju i na nekoliko ključnih savjeta koji će dobro doći svima onima koji kreću na put:

  • pripremite se na gužvu, dobro isplanirajte kada ćete krenuti i kako ćete voziti
  • nemojte krenuti na put odmah nakon posla, odmorite, predahnite
  • u uvjetima velike gustoće prometa smanjite brzinu i povećajte razmak jer on postoji s razlogom – da bismo se stigli zaustaviti ako se ispred nas događa nešto iznenadno, možda prometna nesreća, vozilo u kvaru, neki predmet na kolniku koji trebamo zaobići
  • vodite računa o tome da se češće zaustavite i osvježite ako putujete na dužim relacijama i rashladite se
  • potreban je i dobar servis automobila prije polaska, pogotovo ako češće ne vozite na dužim relacijama
  • provjerite ulje, filtere, spremnik goriva je li pun jer ne znate koliko će vam ga trebati
  • vodite računa i o pneumatici, da je tlak ispravan, kao i o teretu koji prevozite i dobro ga osigurajte. Ako vam ispadne, nemojte se vraćati po taj teret, stanite tamo gdje je to moguće, nadležne službe obavit će svoj posao

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene