Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužva unatoč Demerju

Na Lučkom kolone i do 22 kilometra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog prometne nesreće na 28. kilometru autoceste Zagreb-Karlovac promet u smjeru Zagreba teče usporeno u koloni dugoj oko četiri kilometara, dok se kolona na Lučkom također smanjila na četiri kilometara, izvijestio je HAK te zamolio vozače za oprez i strpljenje.

Prije nekoliko je sati kolona kod Lučkog u smjeru Zagreba bila duga čak 22 kilometara, kako su rekli u HAK-u zbog gustog prometa. Vozači su stoga bili preusmjeravani prema izlazu Demerje. Unatoč onome što je trebao biti brzi automatski sustav naplate samo s karticama i ENC uređajem na Demrju, gužve na Lučkom bile su veće nego proteklih ljetnih sezona. Osam je staza na Demerju za kartice i 'stani - kreni' elektroničku naplatu, a dva za brzu elektroničku naplatu. Sve to trebalo olakšati ljetnu sezonu koja je pred nama i konačno reći zbogom prometnim čepovima kakve smo navikli gledati.

Pročitajte i ovo Kolona - 3 Stvara se i mnogo smeća Kaos na cesti - Kilometarske kolone i višesatno čekanje izluđuju vozače i mještane: "Što Vlada čeka s obilaznicom?" gužva na autocesti Nema rješenja HAC objasnio zašto se stvaraju kilometarske kolone: "Povećali smo broj traka i uveli novost na naplatne kućice, ali..."

No, današnji primjer pokazuje kako sustav u koji se uložilo sto milijuna kuna ipak ne funkcionira onako kako se predviđalo. 'Danas je dan kada je smjena stranih turista. Među njima nema puno ENC korisnika koji znatno ubrzavaju protok vozila. To se jedino može dogoditi subotom i nedjeljom. Kada su većinom naši domaći korisnici, kada preko 30 posto vozila ima ENC, promet teče bez najmanjih kolona i zadržavanja', rekao je Ivan Božić, voditelj pravca Zagreb-Bosiljevo.

Dionica Jadranske magistrale Šmrika-Kraljevica zatvorena je za sav promet također zbog prometne nesreće na raskrižju za otok Krk. Pojačan je promet i na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te na A4 Zagreb-Goričan i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba. Kraći zastoji mogući su na prilaznim cestama turističkih mjesta uz jadransku obalu, u Istri, na riječkoj obilaznici, te na otoku Krku od grada Krka prema krčkom mostu. Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, Gorskom kotaru i sjevernom Jadranu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene