Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguća i poledica

Kolnici mokri i skliski u većem dijelu zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolnici su jutros mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura u Lici, Gorskom kotaru i središnjoj Hrvatskoj moguća je poledica, javlja Hrvatski autoklub.

Posebice oprezno treba voziti dionicama autocesta: A 6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica, te na A 1 od Lučkog do tunela Mala Kapela. Jak vjetar puše na dionici Bisko-Ravča autoceste A 1, dok magla mjestimice smanjuje vidljivost na A 6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Pročitajte i ovo Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like Očekuje se i sutra Snijeg pada na višim predjelima Gorskog kotara i Like: Pogledajte koliko ga ima Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Gorskom kotaru: D 3 stara cesta kroz Gorski kotar: Vrbovsko-Delnice-Kikovica, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, D 503 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja, te na županijskim i lokalnim cestama na području Gornjeg Jelenja, Delnica, Vrbovskog i Čabra. U Lici D 42 Josipdol-Poljanak i D 218 Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo.

U prekidu pojedine trajektne linije

Zbog poledice državna cesta D 506 Dobroselo-Mazin otvorena je samo za osobna vozila. Zbog vjetra, na dionici Jadranske magistrale između Bakra i Senja (D 8) zabranjeno je prometovanje za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle).Za sav promet zatvorene su lokalne ceste: 58025 Brod Moravice (Ž5033) - Vele Drage - Razdrto ,58027 Skrad (D3) - Bukov Vrh, 58028 Skrad (D3) - Divjake-Lc 58027, 58029 Donja Dobra (L58030) - St. Lazi, zbog veće količine snijega na kolniku.Županijska cesta ŽC 6148 Trilj-Bisko zatvorena je za sav promet, zbog odrona.

Zbog izlijevanja vode na kolnik za sav promet zatvorena je državna cesta D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani, te županijske ceste: ŽC 5153 Bakovac Kosinjski-Gornji Kosinj, ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić, ŽC 3253 Košutarica-Mlaka i ŽC 6218 Metković-Vid.Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Zatvoren je GP Gabela Polje zbog izlijevanja rijeke Neretve. U prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska i Drvenik-Sućuraj, te katamaranske linije iz Splita prema Hvaru i Visu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene