Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak kod predsjednice

Nesporazum na Pantovčaku: U Ured Predsjednice stigli nepozvani!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i potpredsjednik Vlade Branko Grčić imaju sastanak iza zatvorenih vrata s predstavnicima lokalne samouprave brdsko-planinskih područja.

U ured Predsjednice na sastanak ipak nisu pozvani svi predstavnici lokalne vlasti brdsko-planinskih područja! Naime pozvani gradonačelnik Čabra došao je s kombijem u pratnji načelnika Lokvi, Ravne gore, Mrkoplja, Fužina i Moravica. Načelnici nisu bili pozvani u Ured predsjednice, a gradonačelnik Čabra kako oni nisu pušteni ni sam nije otišao na sastanak!

Pročitajte i ovo Ilustracija Što je htio postići Policija i vučne službe intervenirale na Pantovčaku: Muškarac pred Milanovićev ured donio i transparent Sanacija Pantovčaka - 3 Aktiviralo se klizište Počinju pripreme za sanaciju Pantovčaka: Još se ne zna koliko će sve trajati ni koliko će koštati

U pozdravnom govoru Grabar Kitarović je rekla da je "regionalni razvoj RH tema koja od osamostaljenja zaokuplja političku i stručnu javnost, zbog raznih razloga, povijesno-političkih, klimatskih, prometnih, komunalnih, drmografskih i drugih".

Neka područja viče desetljeća razvojno zaostaju za drugima. To zaostajanje posljednjih 10-ak godina na mnogim područjima postaje alarmantno, popraćeno velikim odljevom stanovništva iz tih područja. Dosadasnja nastojanja nisu dala željeni učinak i regionalni razvoj RH traži daljnju dogradnju i jedinstveno djelovanje svih djelova vlasti i svih njenih razina, a pretpostavka tom je otvoren dijalog, istaknula je Grabar Kitarović.

Predsjednica želi da se proslava Oluje održi samo u Kninu

"Uvjerena sam da ćemo, ne samo prepoznati i istaknuti problem brdsko planinskih-područja, nego i predložiti rješenja koja će nam omogućiti rješenja tih problema kako bismo gospodarski i demografski ugroženim područjima omogućili što brzi razvoj i priključak razvijenim djelovima države", poručila je Predsjednica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene